REAL ESTATE

Οι τάσεις του real estate στη Θεσσαλονίκη – Πώς κινούνται οι τιμές ενοικίασης & πώλησης κατοικιών

Published

on

Άποψη της Θεσσαλονίκης - Πηγή: Canva

Οι τάσεις του real estate στη Θεσσαλονίκη δείχνουν αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης αλλά και πώλησης κατοικιών στη Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας τη συνολική τάση τιμών της αγοράς πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτύπωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ο δείκτης τιμών του Spitogatos (SPI) που καταγράφει τη χρονική εξέλιξη των τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων με βάση εκατομμύρια πραγματικά δεδομένα αγγελιών, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των ζητούμενων τιμών πώλησης και ενοικίασης κατοικιών.

Οι ακριβότερες και οι πιο οικονομικές περιοχές για αγορά και ενοικίαση κατοικίας

Στη Θεσσαλονίκη, οι πιο ακριβές περιοχές για αγορά κατοικίας το α’ τρίμηνο του 2022 ήταν, μεταξύ άλλων, η Καλαμαριά, η περιοχή του κέντρου και το Πανόραμα -στοιχείο το οποίο δεν προκαλεί εντύπωση καθώς πρόκειται για περιοχές που παραδοσιακά ανήκουν στις ακριβότερες τις συμπρωτεύουσας, η περιοχή Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία, η Πυλαία και η Τούμπα.

Ως προς την αγορά κατοικίας, οι οικονομικότερες περιοχές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Καλλιθέα, τη Χαλκηδόνα, τον Άγιο Αθανάσιο, τον Λαγκαδά και τα Μυγδόνια.

Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση κατοικίας, οι ακριβότερες περιοχές ήταν, πέραν του κέντρου της πόλης, η Πυλαία, η Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία, η Άνω Πόλη και οι περιοχές Βούλγαρη – Ντεπώ – Μαρτίου και Βαρδάρης – Λαχανόκηποι.

Στις οικονομικότερες περιοχές για ενοικίαση κατοικίας, εντοπίζονται ο Χορτιάτης, το Ωραιόκαστρο, ο Δήμος Μίκρας, η Πολίχνη και οι Συκιές.

Advertisement

TRENDING