ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Σταθεροί ρυθμοί αύξησης του εξωτερικού εμπορίου κατά το Α' τρίμηνο

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σταθερούς ρυθμούς αύξησης κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας το πρώτο τρίμηνο χάρη στις ισχυρές επιδόσεις του Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνειακών υπηρεσιών που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Το εξωτερικό εμπόριο αγαθών της Κίνας αυξήθηκε κατά 3,7% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο στα 7,01 τρισεκ. γιουάν (1,04 τρισεκ. δολάρια), σύμφωνα με την Γενική Διοίκηση Τελωνείων (GAC).

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 6,7% σε ετήσια βάση στα 3,77 τρισεκ. γιουάν τους πρώτους τρεις μήνες, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 3,24 τρισεκ. γιουάν, σύμφωνα με την GAC. Ο σταθερός ρυθμός αύξησης ήταν εν μέρει αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης στον όγκο εμπορίου τον Μάρτιο, κατά 9,6% σε ετήσια βάση στα 2,46 τρισεκ. γιουάν, δήλωσε ο Λι Κουιγουέν, εκπρόσωπος της GAC. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 21,3% σε όρους γιουάν τον περασμένο μήνα, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της GAC.

Το πρώτο τρίμηνο, το εμπόριο της Κίνας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μέλη της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και την Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 11,5%, κατά 8,1% και 3,2% αντίστοιχα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

Επικοινωνία

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

Email: bizness.gr@gmail.com

Tel:2130405600