ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ολοκληρώνεται η μεταμόρφωση του ιστορικού κτιρίου “Όλυμπος Νάουσα” σε 5άστερο ξενοδοχείο

Published

on

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο ιστορικό κτίριο "Όλυμπος Νάουσα" στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Divercity Architects & Dimitris Thomopoulos

Ένα ακόμη από τα πιο ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης μεταμορφώνεται σε ξενοδοχείο. Αυτή τη φορά αφορά το ιστορικό κτίριο “Όλυμπος Νάουσα” στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης που θα μετατραπεί σύντομα σε πολυτελές κατάλυμα.

Το κτίριο της Λεωφόρου Νίκης 5 κτίστηκε το 1926 και για πάνω από 60 χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Για χρόνια συγκαταλέγονταν στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου προσελκύοντας πολλούς διάσημους θαμώνες.

Το θρυλικό εστιατόριο χαρακτηρίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού διατηρητέο το 1993 αλλά έκλεισε το 1994 και για πολλά χρόνια παρέμενε κλειστό.

Όντας ιδιοκτησία της Eurobank, το ιστορικό κτίριο πουλήθηκε το 2017 από την Eurobank, μετά από διαγωνισμό, με τίμημα 5,5 εκ. ευρώ περίπου.

Το έργο μεταμόρφωσής τους έχει αναλάβει το κοινό επενδυτικό σχήμα της Grivalia Hospitality (65%) και της Μακεδονικά Ξενοδοχεία ΑΕ, του ομίλου Τορνιβούκα (35%).

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Το κτίριο μεταμορφώνεται ήδη σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 67 δωματίων, ενώ στο ισόγειό του θα λειτουργήσει και πάλι το θρυλικό εστιατόριο, αλλά και μπαρ.

Καθώς το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, διατηρήθηκε η ιστορική του πρόσοψη ενώ το υπόλοιπο κτίριο θα κατασκευαστεί εκ νέου.

Θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 6 ορόφους που θα αποτελούνται από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, με ανεμπόδιστη θέα στο Θερμαϊκό.

Η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε 9 εκ. ευρώ και έχει ήδη εγκριθεί προς υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016, με συνολικό ύψος φορολογικής απαλλαγής 3,1 εκ. ευρώ.

Την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η Μυτιληναίος ενώ το νέο ξενοδοχείο θα διαχειρίζεται η TOR Hotel Group.

Αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του 2021.

Δείτε παρακάτω ενδεικτικές φωτορεαλιστικές εικόνες από το νέο ξενοδοχείο, σε αρχιτεκτονική μελέτη των γνωστών γραφείων Divercity Architects και Dimitris Thomopoulos.

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο ιστορικό κτίριο “Όλυμπος Νάουσα” στη Θεσσαλονίκη – Πηγή: Divercity Architects & Dimitris Thomopoulos

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο ιστορικό κτίριο “Όλυμπος Νάουσα” στη Θεσσαλονίκη – Πηγή: Divercity Architects & Dimitris Thomopoulos

Advertisement

TRENDING