ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε από την Redex το νέο εντυπωσιακό St. Catherine’s British School – Δείτε φωτό

Published

on

Σημαντικά έργα και επενδύσεις, τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στον τομέα ανάπτυξης εξειδικευμένων κτιρίων, έχει αναλάβει πρόσφατα η Redex. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το έργο επέκτασης και ανακατασκευής του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Βρετανικού Σχολείου St. Catherine’s στη Λυκόβρυση και τα νέα τουριστικά έργα σε Πύλο, Μύκονο και Κέα.

Το νέο εντυπωσιακό σχολείο St. Catherine’s

Τον Αύγουστο ολοκληρώθηκε το έργο σε χρονικό διάστημα σχεδόν 2 ετών – καθώς κατά τις ανασκαφές προέκυψαν αρχαιολογικά ευρήματα μεγάλης σημασίας – και περιλάμβανε την μετατροπή του υφιστάμενου βιομηχανικού κτιρίου και την προσθήκη νέων πτερυγών. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνολική ανακατασκευή όλων των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ώστε να στεγαστεί ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Το κτίριο εκτός από τις πρότυπες τάξεις γυμνασίου και λυκείου, περιλαμβάνει υπερσύγχρονα εργαστήρια χημείας υψηλών προδιαγραφών, τεχνών, εμφάνισης φωτογραφίας, μαγειρικής, τεχνολογίας, υπολογιστών, αμφιθέατρο 350 ατόμων με επαγγελματικών προδιαγραφών οπτικοακουστικά συστήματα, βιβλιοθήκη δύο επιπέδων με ξεχωριστό χώρο μελέτης, ιατρείο, χώρο θεατρικής εκπαίδευσης, ηχομονωμένα δωμάτια εξάσκησης μουσικής, βατό δώμα με δικό του κυλικείο και χώρους ανάπαυσης και διαλλείματος, δύο μεγάλους εσωτερικούς χώρους κυλικείων με επαγγελματική κουζίνα και διάφορους γραφειακούς χώρους για καθηγητές, συμβούλους, ΙΤ και διοικητικό προσωπικό καθώς και αίθουσες συσκέψεων.

Μηχανολογικά το νέο κτίριο διαθέτει εξελιγμένα συστήματα κλιματισμού με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και σχεδίαση που επιτρέπει στο κτίριο να λειτουργεί σε πολλαπλές ζώνες, έτσι ώστε να εξοικονομείται ενέργεια χωρίς να γίνεται όμως έκπτωση στις επιδόσεις και την επάρκεια του συστήματος. Είναι εξοπλισμένο με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης, καθιστώντας το υποδειγματικό, όσον αφορά τον έλεγχο και προστασία των μαθητών και του προσωπικού.

Διαθέτει ως κτίριο αυτόματα εξωτερικά σκίαστρα τα οποία συμβάλουν στην ενεργειακή εξοικονόμηση, αφού ρυθμίζονται ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, παρέχοντας τον μέγιστο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα αντανακλούν την περίσσια ηλιακή ακτινοβολία. Η υποδομή του κτιρίου επιτρέπει την εκμετάλλευση των συλλεγόμενων όμβριων υδάτων και σε συνδυασμό με την γεώτρηση, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση σημαντικών υδάτινων πόρων για την άρδευση των εκτεταμένων κήπων και του φυτεμένου δώματος.

Νέα τουριστικά έργα

Στον τομέα του τουρισμού επίσης, η Redex πρόσφατα ανέλαβε και την κατασκευή του νέου Golf Club στο Costa Navarino στην Πύλο και του νέου υπερπολυτελούς One & Only Kea Island, στην Κέα.

Το νέο υπερπολυτελές One & Only Kea Island – Φωτό: Redex

Εκτός από ξενοδοχεία όμως, η εταιρεία είναι ιδιαίτερα δραστήρια και στον τομέα κατασκευής πολυτελών κατοικιών σε τουριστικές περιοχές όπως η Αθήνα και τα νησιά. Πρόσφατα ολοκλήρωσε στην περιοχή του Μετς στην Αθήνα ένα συγκρότημα κατοικιών ενώ στη Μύκονο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή ενός ακόμη συγκροτήματος.

Advertisement

TRENDING