ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ωριμάζει επένδυση για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σαντορίνη

Published

on

Συνέχεια λαμβάνει η έντονη επενδυτική δραστηριότητα, που παρατηρείται για νέες ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια. Το bizness.gr, μάλιστα, σας μεταφέρει ότι μία νέα ξενοδοχειακή επένδυση βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να δημιουργηθεί κατάλυμα συνολικής δυναμικότητας 83 κλινών, εποχιακής λειτουργίας, στην περιοχή Καρτεράδος Θήρας στη Σαντορίνη.

Πάντα με βάση τις πληροφορίες του bizness.gr, η καινούργια μονάδα θα καθίσταται 5 αστέρων και θα εκτείνεται σε μία συνολική έκταση 52 στρεμμάτων. Ωστόσο, από αυτά τα 52 στρέμματα μόνο τα 28 είναι που θα εκμεταλλευτούν οι επενδυτές. Μάλιστα όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της έκτασης κι ένας εκ των επενδυτών, για την ανέγερση του ξενοδοχείου θα χρειαστεί ο μισός συντελεστής δόμησης, απ’ ότι συνήθως απαιτείται για ανάλογα έργα. Το πλάνο προβλέπει ισόγεια κτίρια σε διασπορά, το κύριο κτίριο που θα είναι επίσης ισόγειο (σ.σ. θα περιλαμβάνει και υπόγειο), ενώ θα υπάρχει ακόμη ένα διώροφο κτίσμα. Σημειώνεται, ότι το οικόπεδο όπου θα πραγματοποιηθεί η επένδυση εξαγοράστηκε το 1992.

 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αυτή τη στιγμή οι επενδυτές βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόκτηση της οικοδομικής άδειας. Έως τώρα, έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Δασαρχείο, την Πολεοδομία, την Αρχιτεκτονική Επιτροπή και απομένει, το τελευταίο «ΟΚ» από την Π.Υ.Τ. Σύρου. Μόλις δοθεί κι αυτό, τότε η οικοδομική άδεια θα χορηγηθεί στους επενδυτές.

Σε επικοινωνία που ήρθε μαζί τους το bizness.gr, κατέστη σαφές ότι η νέα ξενοδοχειακή μονάδα που θα φτιαχτεί, θα σέβεται απόλυτα το περιβάλλον. Μάλιστα όπως έλεγαν, αυτό δεν έγινε για τους καθαρά τυπικούς λόγους αδειοδοτήσεων αλλά γιατί πρώτη και κύρια προτεραιότητά τους ήταν (και παραμένει) να μην προκληθεί ζημιά στο περιβάλλον. Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύθηκε στις 4/9 η υπαγωγή της ξενοδοχειακής επιχείρησης σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ, από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου-Κυκλάδων).

 

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Προφανώς, από τη στιγμή που δεν έχουν την οικοδομική άδεια στα χέρια τους, οι επενδυτές δεν έχουν προχωρήσει σε αποφάσεις που αφορούν π.χ. το brand του ξενοδοχείου, ή το ακριβές κόστος κατασκευής. Ωστόσο, σαφής επιδίωξή τους είναι το κατάλυμα να είναι έτοιμο ν’ ανοίξει τις πύλες του μέσα στην επόμενη τριετία (δηλ. μέχρι το 2022).

 

Χρήστος Δημόπουλος-bizness.gr

 

Advertisement

TRENDING