REAL ESTATE

Οριστικά στην Τεχνική Ολυμπιακή τα 186 ακίνητα της Intrum – Ποιός μπαίνει στο σχήμα

Published

on

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Οριστικά στην Τεχνική Ολυμπιακή τα 186 ακίνητα της Intrum με γνωστή οικογένεια επιχειρηματιών να εισέρχεται άνευ απροόπτου στο σχήμα.

Ο λόγος για το Project Arrow της Intrum, που περιλαμβάνει 186 ακίνητα, και για το οποίο είχε αναδειχθεί προτιμητέτος επενδυτής στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία η Τεχνική Ολυμπιακή.

Πρόκειται για ακίνητα ευρισκόμενα σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος, ιδιοκτησίας διαφόρων εταιρειών ειδικού σκοπού (SPVs) τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η Intrum Hellas REO Solutions A.E.

Η νέα θυγατρική για τα ακίνητα

Πριν λίγο καιρό, η θυγατρική εταιρεία της Τεχνικής Ολυμπιακής, με την επωνυμία «Luxury Life Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», προέβη σε κατάρτιση ιδιωτικού συμφωνητικού με τις εταιρείες ειδικού σκοπού (πωλήτριες), τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η «Intrum Hellas REO Solutions A.E.», με αντικείμενο την απόκτηση του χαρτοφυλακίου έως 186 ακινήτων.

Το τίμημα για την ως άνω συναλλαγή θα ανέλθει έως του ποσού των €19.800.000.

Ήδη καταβλήθηκε από τη Θυγατρική στις πωλήτριες εταιρείες προκαταβολή ανερχόμενη σε € 4.564.500.

Η συναλλαγή θα υλοποιηθεί σταδιακά με την κατάρτιση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης των ακινήτων.

Νέος εταίρος στην Luxury Life

Στις 21/7, η Τεχνική Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι προέβη σε κατάρτιση μη δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης (MoU) με την εδρεύουσα στην Κύπρο εταιρεία με την επωνυμία SFAX OIL LTD, συμφερόντων του αλλοδαπού εμπιστεύματος με την επωνυμία SFAX TRUST, συμφερόντων μελών της οικογενείας του κ. Παύλου Βαρδινογιάννη, με αντικείμενο τη συμμετοχή της τελευταίας κατά 50% στο κεφάλαιο της εταιρείας με την επωνυμία «Luxury Life Μονοπρόσωπη ΙΚΕ».

Σχετικά θα καταρτισθούν ειδικότερες συμφωνίες μεταξύ των μερών, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Advertisement

TRENDING