LOGISTICS

Ποιά 7 νέα ακίνητα εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της Premia Properties

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Σε νέα τροχιά δυναμικής ανάπτυξης εισέρχεται η Premia Properties, του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, με τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως 75 εκ. ευρώ, μέσω εισφοράς σε αυτήν νέων ακινήτων και μετρητών.

Όσον αφορά τα ακίνητα, η εταιρεία για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τη στρατηγική της στόχευση σε δύο κλάδους: τα logistics, με την εισφορά στην εταιρεία 5 συνολικά εγκαταστάσεων αποθήκευσης, σε Δυτική Αττική και Θεσσαλονίκη, και τα big boxes, με την εισφορά των ακινήτων δυο μεγάλων παικτών της αγοράς του λιανεμπορίου (Σκλαβενίτης και Praktiker).

Συνολικά, μέσω της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εισφερθούν ακίνητα αξίας 27,5 εκ. ευρώ και μετρητά έως 47,5 εκ. ευρώ.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων όσο και για τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας.

Ποιά ειναι τα 7 νέα ακίνητα

Από τα 7 ακίνητα, τα 6 θα εισφερθούν από την Sterner Stenhus Greece AB, του Ηλία Γεωργιάδη, και ένα ακίνητο από την εταιρεία Elias Tsiklos Holdings Ltd.

  1. Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 11.982,05 τ.μ., στη θέση «Δύο Πεύκα», στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής εκμισθωμένο στη Friesland Campina Hellas A.E. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε.) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης €15.212.072.
  2. Αποθήκης logistics, συνολικής επιφανείας 7.298 τ.μ., στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής, εκμισθωμένο στη MEDITERRANEAN LOGISTICS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 4.276.010.
  3. Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 15.664,30 τ.μ., στην Μάνδρα Αττικής, εκμισθωμένο στη Henkel Hellas ABEE. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 6.384.157.
  4. Αποθήκες logistics, συνολικής επιφάνειας 25.724,78 τ.μ., στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Σίνδου-Χαλάστρας, εκμισθωμένο στην εταιρεία «ΣΗΓΚΑΛ ΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 14.821.000.
  5. Αποθήκες logistics, επιφανείας 10.148,82 τ.μ. στον Δήμο Ελευσίνας Αττικής, εκμισθωμένο στην SYNERGY IN SUPPLY CHAIN A.E.. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή ( εταιρεία GEOAXIS) με ημερομηνία εκτίμησης την 15.04.2021 και αξία αποτίμησης € 6.670.000.
  6. Κατάστημα επιφανείας 1.374,35 τ.μ., στον Δήμο Κατερίνης, μισθωμένο στηνΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 2.204.000.
  7. Εμπορικό κατάστημα, ισόγειου κτιρίου επιφανείας 2.286,39 τ.μ. με προσθήκη ισογείων κτισμάτων επιφανείας 1.907,23 τ.μ. και υπογείου επιφανείας 268,81 τ.μ., στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης, μισθωμένο στην PRAKTIKER HELLAS. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 4.908.000.

Ανανέωση και στα διευθυντικά στελέχη

Την πρόσληψη 2 διευθυντικών στελεχών στους τομείς των επενδύσεων και της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της ανακοίνωσε η Premia Properties.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Πεχλιβανίδη που αναλαμβάνει από 1.8.2021 τη θέση του Chief Property Investment Officer και Γεώργιο Μπάκο ο οποίος αναλαμβάνει από 1.7.2021 τη θέση του Αsset Management Director.

  • Ο κ. Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης διαθέτει πλέον των 30 ετών εμπειρίας στην αξιολόγηση και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Πριν από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε σειρά Ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει επικεφαλής των τμημάτων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την Ελλάδα, στον κλάδο ακίνητης περιουσίας, στις εταιρείες Arthur Andersen, PricewaterhouseCoopers, και Ernst & Young.
  • O κος Γεώργιος Μπάκος διαθέτει σημαντική εμπειρία στην αξιοποίηση και στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, στην εμπορική και τη λιανική αγορά, στον κατασκευαστικό τομέα και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία. Πριν από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο κος Μπάκος κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε σειρά πολυεθνικών και εισηγµένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. ∆ιετέλεσε Γενικός Διευθυντής στις εταιρείες του Ομίλου Σφακιανάκη και του Ομίλου Ζερίτη, καθώς και στις εταιρείες της Inchcape Holding Hellas/Toyota Hellas. Παράλληλα διετέλεσε Διευθυντής του συμβουλευτικού κλάδου της KPMG και COO της Plural Hellas. Έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ είναι πιστοποιημένος executive coach και εκπαιδευτής.

Ο Κώστας Μαρκάζος, ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Η PREMIA Properties συνεχίζει να εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό της µε έμπειρα στελέχη µε στόχο την δημιουργία περαιτέρω προστιθέμενης αξίας για την εταιρεία και τους μετόχους της. Ο Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης και ο Γιώργος Μπάκος είναι καταξιωμένα στελέχη της αγοράς που ταιριάζουν απόλυτα µε την κουλτούρα της PREMIA και θα ενισχύσουν την δυναμική της ανάπτυξη. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους νέους ρόλους τους”.

Advertisement

TRENDING