REAL ESTATE

Ποιά ονόματα ακούγονται ότι πλειοδότησαν για τα ακίνητα της Ektasis

Published

on

Ένα από τα ακίνητα του Project Ektasis προς πώληση - Φωτό: Ektasis-isologismoi.eu

Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με το αποτέλεσμα των 15 πλειοδοτικών διαγωνισμών του Project Ektasis, με στόχο την πώληση 28 μικρών και μεγάλων ακινήτων – φιλέτων της άλλοτε κραταιάς Ektasis Development.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία εξέλιξη, ούτε όσον αφορά τα ονόματα ούτε και όσον αφορά ακόμη και το ίδιο το άνοιγμα των προσφορών, εν μέσω νομικών διαδικασιών από την πλευρά του ιδρυτή και εξελίξεων λόγω της πανδημίας, όπως η ισχύουσα αναστολή πλειστηριασμών και όλων των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ωστόσο, η εγχώρια αγορά real estate συζητά εκτενώς τα τεκτενόμενα στους διαγωνισμούς αυτούς, ποιοί έδωσαν προσφορές και σε ποιούς φαίνεται ότι πηγαίνουν τα ακίνητα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ειδικά για τα ακίνητα – φιλέτα των διαγωνισμών το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο και σύμφωνα με τις πληροφορίες της αγοράς “κονταροκτυπήθηκαν” τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου real estate αλλά και funds από το εξωτερικό.

Το ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι

Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για το ακίνητο που στέγαζε έως το 2009 την εταιρεία Kodak στο Μαρούσι. Το ακίνητο 17 στρεμμάτων, σε θέση – φιλέτο στο Μαρούσι, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των διαγωνισμών με πληροφορίες να θέλουν το κοινό σχήμα The Grid (κατά 50%-50%) των Noval Property ΑΕΕΑΠ και του fund Brook Lane να έχουν πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό. Για το ίδιο ακίνητο προσφορά κατέθεσαν οι Prodea – Dimand, το fund Fortress, η Ten Brinke και ο όμιλος Μυτιληναίου.

Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρο Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στην περιοχή Σώρος στο Μαρούσι, και λόγω της θέσης του ενδείκνυται για κατασκευή σύγχρονων γραφειακών χώρων.

Το ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι – Φωτό: ektasis-isologismoi.eu

H κίνηση – ματ της ΑΒ Βασιλόπουλος

Στο πακέτο ακινήτων προς πώληση περιλαμβάνονται και τέσσερα ακίνητα, τα οποία αυτή τη στιγμή μισθώνει η ΑΒ Βασιλόπουλος για τη λειτουργία καταστημάτων της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσφορά κατέθεσαν και για τα 4 ακίνητα ωστόσο πλειοδότησαν μόνο σε δύο από αυτά: το κατάστημα στον Άγιο Δημήτριο και το κατάστημα στα Βριλήσια.

Για το ακίνητο στην Κηφισιά, ιδιοκτησίας κατά 20% της Ektasis Development, φέρεται να πλειοδότησε η εταιρεία Ατλάντα ενώ για το ακίνητο στο Ηράκλειο Κρήτης μια τοπική εταιρεία.

Ποιά άλλα ακίνητα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον

Εκτός των παραπάνω, σημαντικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε και για άλλα μεγάλα ακίνητα που τέθηκαν προς πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το ακίνητο στον κόμβο Καλυφτάκη πλειοδότησε η φαρμακοβιομηχανία Unipharma ενώ η ολλανδική Ten Brinke πλειοδότησε για δύο ακίνητα, με έμφαση σε οικιστικά ακίνητα.

Απομένει να δούμε ποιές από αυτές τις πληροφορίες αληθεύουν και αν θα επιβεβαιωθεί όντως το άνοιγμα των προσφορών και η συνέχιση της διαδικασίας, από την ειδική διαχειρίστρια της Ektasis, με τη συμβολή της PWC.

Advertisement

TRENDING