LOGISTICS

Ποιές εταιρείες μπαίνουν στο πρώην κτίριο γραφείων του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου

Published

on

Tο νέο κτίριο γραφείων 80 στη Μιχαλακοπούλου στο πρώην κτίριο του ΔΟΛ

Το νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων της Trastor στη Μιχαλακοπούλου, εκεί που για χρόνια στεγαζόταν ο ΔΟΛ, αποτελεί ίσως το πιο εμβληματικό έργο της ΑΕΕΑΠ. Η στρατηγική της επιλογή να επενδύσεις σε ακίνητα γραφείων και logistics αποδίδει και παρά την πανδημία η πορεία της εταιρείας διαγράφεται ιδιαίτερα θετική.

Ήδη, λίγο καιρό μετά το πέρας της ριζικής ανακαίνισης του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου, οι όροφοί του ήδη νοικιάστηκαν και περιμένουν τους νέους τους ένοικους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτοί θα είναι η Αναπτυξιακή Τράπεζα και η εταιρεία XM Forex. Επίσης, φημολογείται ότι στο κτίριο θα μετακομίσει και μεγάλος οργανισμός του Δημοσίου (κατά πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ).

Στροφή στα ακίνητα logistics

Για το 2021, η εταιρεία θα συνεχίσει τις επενδύσεις της και εκτιμά ότι αυτές θα αγγίξουν τα 60 εκ. ευρώ.

Οι κινήσεις της όμως θα είναι επιλεκτικές και θα κινηθούν κυρίως στον κλάδο των logistics, που δείχνει ότι όχι μόνο αντέχει στην κρίση αλλά αναπτύσσεται σημαντικά με περιθώρια περαιτέρω αύξησης τα αρκετά επόμενα χρόνια. Ήδη το Μάρτιο η εταιρεία απέκτησε νέα νεόδμητη υπερσύγχρονη εγκατάσταση logistics στον Ασπρόπυργο.

Στο στόχαστρο της εταιρείας είναι και νέα logistics projects από την αρχή, δηλαδή με αγορά γης και κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, ιδανικά με άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της Trastor, η διοίκηση αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ανάπτυξης έργων ΑΠΕ στα ακίνητα των ΑΕΕΑΠ. Συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι «είμαστε σε στενή συνεργασία με άλλες ΑΕΕΑΠ και ολοκληρώνεται μία μελέτη για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των Επενδυτικών Ακινήτων -οι οποίες έχουν περιορισμένες δραστηριότητες αυτή την στιγμή- σε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και το θέμα της ‘’πράσινης’’ ανάπτυξης π.χ. την παραγωγή ενέργειας στις οροφές των κτιρίων, χωρίς να αλλοιώνεται σε οποιοδήποτε βαθμό η δραστηριότητα των ΑΕΕΑΠ που εστιάζουν στον τομέα των επενδύσεων σε επαγγελματικά ακίνητα».

Το χαρτοφυλάκιο της Trastor στο τέλος του 2020

Συνολικά, η εταιρεία μέσα στο 2020, υλοποίησε 7 νέες επενδύσεις σε ακίνητα (γραφειακοί χώροι και logistics) και ενσωμάτωσε στο χαρτοφυλάκιό της 4 νέα ακίνητα τα οποία προήλθαν από τη συγχώνευση των κατά 100% τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών.

Επιπλέον, εντός του 2020, σύναψε σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης για το ακίνητο επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80 και επένδυσε ποσό ύψους 9,5 εκ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών ανώνυμης εταιρείας, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητο logistics, με αξία αποτίμησης 15,4 εκ. ευρώ κατά την 31.12.2020.

Ως εκ τούτου, η συνολική αξία αποτίμησης των 65 επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου (εταιρείας και θυγατρικής της), την 31.12.2020, ανερχόταν στα 301,6 εκ. ευρώ.

Σε θετικό έδαφος τα οικονομικά αποτελέσματα της Trastor το 2020 παρά την πανδημία

Advertisement

TRENDING