REAL ESTATE

Πωλητήριο σε ακίνητα 195 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη από την Εκκλησία της Ελλάδος

Published

on

Σε δύο νέους διαγωνισμούς για αξιοποίηση ή πώληση ακινήτων της στη Βουλιαγμένη προχωρά η Εκκλησία της Ελλάδος, βγάζοντας ουσιαστικά “στο σφυρί” εκτάσεις και οικόπεδα σχεδόν 200 στρεμμάτων, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε στην προκήρυξη δύο διαγωνισμών που αφορούν την αξιοποίηση ή αγορά εκτάσεων ή οικοπέδων, στη Βουλιαγμένη αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, το κύριο αντικείμενο των διαγωνισμών, αφορά τα 23 ακίνητα στο Δήμο Βουλιαγμένης, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται σε ιδιαίτερα προνομιακές θέσεις.

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις, στη Βουλιαγμένη διατίθενται:

  • 6 οικόπεδα
  • 17 εκτάσεις, πολεοδομικώς ατακτοποίητες

Κάποια από αυτά τα ακίνητα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τις δημοφιλείς παραθαλάσσιες περιοχές της Βουλιαγμένης (συμπεριλαμβανομένου και του Αστέρα Βουλιαγμένης).

Στο παρελθόν, μάλιστα, είχε ανακινηθεί συχνά το θέμα αξιοποίησης της έκτασης που κατέχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ακριβώς δίπλα στον Αστέρα. Στην έκταση λειτουργεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα το Ορφανοτροφείο της Εκκλησίας.

Τα κτίρια βρίσκονται σε ειδυλλιακή τοποθεσία, πάνω σε λοφίσκο, με θέα το Λαιμό αλλά και πιο μακρυά τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Κατά καιρούς και με αφορμή τη μεγάλη πώληση – επένδυση του Αστέρα, είχε προκύψει ενδιαφέρον από όλα τα μήκη και πλάτη της γης (από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία έως τον Αραβικό κόλπο αλλά και την Ελλάδα).

Ποιά άλλα ακίνητα περιλαμβάνονται στους διαγωνισμούς

Εκτός από τις εκτάσεις και τα οικόπεδα στη Βουλιαγμένη, οι δύο διαγωνισμοί της Εκκλησίας περιλαμβάνουν πληθώρα άλλων ακινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και εκτός:

  • 3 οικόπεδα στην Κηφισιά
  • 1 οικόπεδο στις Αχαρνές
  • 1 οικόπεδο στο Μοσχάτο
  • 1 οικόπεδο το κέντρο της Αθήνας (Πατήσια)
  • 9 οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη

Advertisement

TRENDING