ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Πώς θα διατεθούν τα 51 εκατ. ευρώ της Trade Estates αν “σκοντάψει” η αγορά του Smart Park

Published

on

Smart Park - Πηγή: Trade Estates

Σε άλλα έργα και επενδύσεις για retail parks (ανάμεσά τους και στο Ελληνικό) που θα υλοποιήσει θα διατεθούν τα 51 εκατ. ευρώ της Trade Estates αν “σκοντάψει” τελικά η αγορά του Smart Park.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της συναλλαγής που αφορά στη σύμβαση πώλησης και αγοράς των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε., δεδομένου ότι υπόκειται στην εκπλήρωση ορισμένων συνήθων όρων και προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από τα μέρη, τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν μέχρι της εξάντλησής τους και με χρονολογική σειρά, ως κάτωθι (με διανομή σε 3 έτη, από  το 2024 έως το 2026):

Α. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις εταιρείες POLIKENCO AE και ΜΑΝΤΕΝΚΟ ΑΕ για χρηματοδότηση ιδίας συμμετοχής έργων μέσω μηχανισμού RRF (4,472 εκατ ευρώ το 2024)

Β. Χρηματοδότηση απόκτησης ακινήτου στο Ελληνικό βάσει του μνημονίου συνεργασίας με την εταιρεία LAMDA Development S.A. (31,050 εκατ ευρώ το 2024)

Γ. Μερική χρηματοδότηση εργασιών ανέγερσης εμπορικού πάρκου στο Ελληνικό βάσει του μνημονίου συνεργασίας με την εταιρεία LAMDA Development S.A. (15,547 εκατ. ευρώ το 2025 και 2026).

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου 2023, η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του Ομίλου FOURLIS, προχώρησε στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με την REDS Α.Ε. (θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ), για την αγορά του 100% των μετοχών της «ΓΥΑΛΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» (η «ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε.») ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του SMART PARK.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της REDS, η ολοκλήρωση της πώλησης αναμένεται έως τις 15.12.2023.

Συνεργασία ΔΕΗ – Trade Estates για hub ηλεκτροκίνησης στο retail park της Λάρισας

Advertisement

TRENDING