ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πράσινο φως από το ΚΕΣΑ για δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Κεφαλονιά και Εύβοια

Published

on

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κύμη Ευβοίας - Πηγή: ΥΠΕΝ

Προχωρούν οι διαδικασίες για δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Κεφαλονιά και Κύμη Ευβοίας, μετά την πρόσφατη έγκριση των αρχιτεκτονικών τους μελετών από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ).

Το νέο 5άστερο στην Κεφαλονιά

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων θα ανεγερθεί στη θέση Παλιοσταφίδα – Τσουρούνα.

Αφορά στη δημιουργία ξενοδοχειακής εγκατάστασης 5 αστέρων, δυναμικότητας 292 κλινών σε γήπεδο με εμβαδό 31, 4 στρέμματα. Όλη η μονάδα αποτελείται από δύο κτηριακές ενότητες με θερμαινόμενη κολυμβητική δεξαμενή, SPA, pool Bar, υπαίθριο κυκλικό θέατρο, εστιατόριο με τμήμα δοκιμής τοπικών κρασιών, ενώ παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία δρόμου που οδηγεί στην παραλία για τις ανάγκες τόσο των ενοίκων αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Χαρακτηριστικά της τουριστικής εγκατάστασης είναι οι διαμορφώσεις επιφανειών φύτευσης και η χρησιμοποίησης της φυσικής πέτρας της περιοχής.

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς – Πηγή: ΥΠΕΝ

Το νέο 5άστερο στην Εύβοια

Η ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων θα ανεγερθεί στη θέση “Χερόμυλος” του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Αφορά σε ανέγερση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 5 αστέρων, δυναμικότητας 190 κλινών, με δωμάτια τύπου bungalows, πισίνες, κεντρικό εστιατόριο και bar, κεντρική πισίνα, κτίριο reception, Spa, συνεδριακούς χώρους, κτίριο εστιατορίου με πισίνα και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, σε γήπεδο 54,2 στρεμμάτων.

Προβλέπεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και γήπεδο τέννις, ενώ εντός του συγκροτήματος προβλέπεται να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Όλες οι στάθμες του συγκροτήματος έχουν προσπέλαση με τα ηλεκτρικά οχήματα και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, τοποθετούνται ανελκυστήρες, κατάλληλοι για άτομα ΑΜΕΑ.

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κύμη Ευβοίας – Πηγή: ΥΠΕΝ

Advertisement

TRENDING