REAL ESTATE

Πρεμιέρα σήμερα για την Trade Estates στο Χρηματιστήριο

Published

on

Ο CEO της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης - Πηγή: Trade Estates

Πρεμιέρα σήμερα για την Trade Estates στο Χρηματιστήριο καθώς μετά την επιτυχημένη Δημόσια Προσφορά, οι μετοχές τις εταιρείες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό του ΧΑΑ.

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι «TRESTATES» με λατινική γραμματοσειρά.

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας είναι €1,92 ανά μετοχή, ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε.

Πώς θα διατεθούν τα νέα κεφάλαια

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανακοινώνει ότι τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της αύξησης με μετρητά (η «Αύξηση»), πριν από την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, ανέρχονται σε συνολικό ποσό €55.887.327,36 (ήτοι κεφάλαια ποσού €54.084.508,80 που συγκεντρώθηκαν από τη δημόσια προσφορά και κεφάλαια ποσού €1.802.818,56 από την ιδιωτική τοποθέτηση).

Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ύψους €4.817.930,73, τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια της Αύξησης διαμορφώνονται σε €51.069.396,63 και θα διατεθούν από την Εταιρεία σύμφωνα με την ενότητα 4.1.4 του από 24.10.2023 Ενημερωτικού Δελτίου αποκλειστικά για την αποπληρωμή μέρους του τιμήματος προς την REDS AE, που αφορά στη σύμβαση πώλησης και αγοράς του 100% των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του εμπορικού πάρκου Smart Park, όπως το τίμημα τελικώς προσδιορισθεί κατά τους ειδικότερους όρους της ανωτέρω σύμβασης.

Σε αυτή την περίπτωση, τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν σε διάστημα έξι (6) μηνών από την ημερομηνία πιστοποίησης της Αύξησης σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4548/2018.

Τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια, έως την πλήρη διάθεσή τους, θα δύναται να επενδύονται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, προθεσμιακές καταθέσεις και συμφωνίες επαναγοράς.

Advertisement

TRENDING