ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προχωρά δυναμικά το Project Blue στη Μύκονο – Αναρτήθηκε η ΜΠΕ προς διαβούλευση

Published

on

«Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο Προεδρικό Διάταγμα Στρατηγικής Επένδυσης», σημειώνει σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Ματζούφας, αναφερόμενος στην τουριστική επένδυση 60 εκ ευρώ, “Project Blue”, στη Μύκονο.

Ο γενικός γραμματέας με το σχόλιό του γνωστοποίησε τα εξής: «αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της Στρατηγικής Επένδυσης “Project Blue”, τουριστική επένδυση 60 εκ ευρώ στη Μύκονο.

Η επένδυση αφορά ολοκληρωμένο σχεδιασμό οργανωμένου υποδοχέα υψηλών προδιαγραφών αισθητικής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και δημιουργία πρότυπης μονάδας βιώσιμης και ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό στο απαιτητικό φυσικό, πολιτιστικό περιβάλλον των Κυκλάδων και σε εναρμόνιση με το χωροταξικό – πολεοδομικό – μορφολογικό πλαίσιο της περιοχής».

Η επένδυση, ύψους 58 εκατ. ευρώ, θα αναπτυχθεί σε έκταση περίπου 92.000 τ.μ. και προβλέπει ξενοδοχειακή εγκατάσταση 5 αστέρων με υποδομές spa, συνολικής δυναμικότητας 340 κλινών.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για επένδυση διεθνώς αναγνωρισμένου hotel operator με spa, στην ως άνω εκτός σχεδίου και εντός ΖΟΕ Μυκόνου έκταση, σε απόσταση 400 m από την παραλία Καλό Λιβάδι Μυκόνου, δημιουργώντας παράλληλα 300 θέσεις εργασίας κατά μέγιστο σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο του επενδυτή.

Το συγκρότημα θα έχει κεντρική μονάδα με 100 δωμάτια και 150 δωμάτια-σουίτες με την ακόλουθη διάταξη: Μία τουριστική έπαυλη (276 τμ), τέσσερις προεδρικές σουίτες (περίπου 170 τμ η καθεμία ), τέσσερις βίλες (250-300 τμ) και 41 σουίτες (60-77 τμ).

Τα κτίσματα θα είναι κυρίως ισόγεια, τα δωμάτια θα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, με κήπο ή βεράντα, με μορφολογία, που εναρμονίζεται με το χαρακτήρα της Μυκόνου. Η έκταση είναι ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου.

Βασικός μέτοχος της Grivalia Hospitality είναι η M&G Investments Management, επενδυτικός βραχίονας της Prudential σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη, ενώ από 25% έχουν η Eurobank και η Eurolife FFH.

Advertisement

TRENDING