ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά η αδειοδότηση για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Σκιάθο

Published

on

Σκιάθος - Φωτό: Unsplash

Με γοργούς ρυθμιούς προχωρά η διαδικασία αδειοδότησης για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων που σχεδιάζει να υλοποιήσει στη Σκιάθο η εταιρεία Kassandra Bay.

Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανέγερση του νέου ξενοδοχείου. Νωρίτερα, το έργο είχε πάρει τις πρώτες εγκρίσεις τόσο όσον αφορά την αρχαιολογική νομοθεσία ενώ για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) είχε γνωμοδοτήσει θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκιάθου αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στις 29/3/2021.

Το προφίλ της επένδυσης

Η επένδυση αφορά την κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, 182 κλινών, σε έκταση 22,6 στρεμμάτων, στην επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών, στη θέση Βασιλιάς.

Η επιφάνεια του νέου ξενοδοχείου θα είναι 4.529 τ.μ., μοιρασμένη σε 4 διαφορετικές κτιριακές ενότητες, εκ των οποίων η μία θα είναι οι κοινόχρηστοι χώροι (reception, εστιατόριο κλπ), δύο θα είναι πτέρυγες δωματίων ενώ η τέταρτη ενότητα θα αφορά τις σουίτες – βίλες.

Φορέας της οποίας είναι η εταιρεία ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΥ ΑΕ, που έχει αυτή τη στιγμή και άλλα ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα στο νησί, όπως το Kassandra Bay Resort & Spa (απέναντι από το οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ξενοδοχείο) αλλά και τα ΚB SUITES & SPA και το boutique ξενοδοχείο KB AMMOS.

Advertisement

TRENDING