ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη αραβική τουριστική επένδυση στην Εύβοια

Published

on

Άλλη μια Στρατηγική Επένδυση παίρνει σιγά σιγά το δρόμο της υλοποίησης, μετά την πρόσφατη θετική γνωμοδότηση του Δήμου Καρύστου για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Η επένδυση της RSR EAGLE RESORT, αραβικών συμφερόντων, στην περιοχή της Καρύστου στην Εύβοια, αφορά τη δημιουργία ενός σύγχρονου σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεκλήθη εκτάκτως προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την επένδυση προκειμένου να μην προκύψουν περαιτέρω καθυστερήσεις, δεδομένου ότι η επένδυση έχει ήδη υπαχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010, από το 2016.

Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος σημειώνει ότι «η προσπάθεια ετών σε συνδυασμό με την σταθερή μας απόφαση για εξωστρέφεια και ισχυρή ισόρροπη τοπική ανάπτυξη για τους πολλούς αποδίδει» και προσθέτει ότι «το έργο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα, αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να ενισχύσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Λίγες ημέρες πριν τη θετική γνωμοδότηση του Δήμου, είχε τεθεί σε διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο σχετικός φάκελος της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Το προφίλ της επένδυσης

Συνιστά μια μεγάλη επένδυση άνω των 200 εκ. ευρώ, σε μια περιοχή τουριστικά παρθένα.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η εταιρεία, για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο της έκτασης, η αξιοποιήσιμη έκταση είναι 768 στρέμματα και θα χωριστεί σε δύο ζώνες. Στην Α’ ζώνη που αφορά έκταση 550 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό με κατοικίες (συνολικού εμβαδού 110.902 τ.μ.) ενώ στην Β’ ζώνη 218 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί το 5άστερο ξενοδοχείο (43.580 τ.μ.) και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Στο παραθεριστικό χωριό θα κατασκευαστούν και διατεθούν περίπου 750 πολυτελείς επιπλωμένες κατοικίες εμβαδού από 80 έως 160 τ.μ. η καθεμία. Αντίστοιχα, το 5άστερο ξενοδοχείο θα διαθέτει περίπου 1.100 κλίνες.

Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, ο φορέας της επένδυσης έχει δεσμευθεί για την παροχή συγκεκριμένων ανταποδοτικών ευεργετημάτων στην τοπική κοινωνία.

Advertisement

TRENDING