ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά με αλλαγές το νέο 5άστερο ξενοδοχείο IKOS ODISIA στην Κέρκυρα

Published

on

Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Unsplash

Προχωρά με αλλαγές το νέο 5άστερο ξενοδοχείο IKOS ODISIA στην Κέρκυρα, μετά την έγκριση της τροποποιημένης αρχιτεκτονικής μελέτης από το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΣΑ) αφορά σε αναθεώρηση η οποία αφορά στην κατάργηση της ανέγερσης ορισμένων κτιρίων και στη μικρή μετακίνηση ορισμένων άλλων ως προς τη θέση ή τον προσανατολισμό τους, χωρίς να αλλάζει η γενική διάταξη των εγκαταστάσεων της νέας ξενοδοχειακής μονάδας IKOS ODISIA.

Τροποποιούνται τα συνολικά μετρικά στοιχεία του συγκροτήματος με μείωση της συνολικής δόμησης κατά περίπου 3.500 τμ.

Το προφίλ του IKOS ODISIA

Στην Κέρκυρα, σε μία έκταση δίπλα στο υφιστάμενο Ikos Dassia, ετοιμάζει η SANI / IKOS το νέο της ξενοδοχείο 5 αστέρων με την ονομασία Ikos Odisia.

Θα βρίσκεται στην θέση Ύψος στην περιοχή Κάτω Κορακιάνας του Δημοτικού Διαμερίσματος Φαιάκων του Δήμου Κέρκυρας σε έκταση 245.458,57 τμ.

Αρχικά, προγραμματιζόταν να αναπτυχθεί resort με πολυτελές ξενοδοχείο αλλά και τουριστικές κατοικίες. Ωστόσο, τα σχέδια τελικά άλλαξαν και στη θέση του θα δημιουργηθεί το 5 αστέρων Ikos Odisia.

Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση της δυναμικότητας του νέου ξενοδοχείου κατά 70 κλίνες, από 734 κλίνες, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο, σε 804 κλίνες. Συνολικά θα διαθέτει 395 δωμάτια, σουίτες και bungalows.

Πλέον η επένδυση θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με εστιατόρια, χώρους πελατών και βοηθητικοούς χώρους, 2 διώροφες πτέρυγες δωματίων, 27 διώροφα bungalows τύπου standard, 9 ισόγεια bungalows τύπου deluxe με ατομικές πισίνες, 13 διώροφα bungalows τύπου deluxe, 7 διώροφες βίλες με ατομικές πισίνες, τέσσερα ισόγεια κτίρια εστιατορίων και ένα ισόγειο κέντρο αναζωογόνησης με εσωτερική πισίνα.

Το Ikos Odisia αποτελεί μια επένδυση 125 εκ. ευρώ και αναμένεται να λειτουργήσει τη σεζόν του 2023.

Φορέας του έργου είναι η CORFU GARDENS Α.Κ.ΤΕ.ΞΕ. ΑΕ.

Ξενοδοχειακή κοσμογονία στην Κέρκυρα – Οι νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων

Advertisement

TRENDING