REAL ESTATE

Προχωρά στην έκδοση ομολόγου έως 100 εκατ. ευρώ η Premia Properties

Published

on

Το ακίνητο logistics της Premia Properties στη θέση Ψάρι στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Premia Properties

Προχωρά στην έκδοση ομολόγου έως 100 εκατ. ευρώ η Premia Properties εντός του Ιανουαρίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ευρύ επενδυτικού της πλάνου.

Tην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ποσού έως €100.000.000, με ελάχιστο ποσό τα €75.000.000, με διάρκεια πέντε (5) έτη, τη διάθεση των ομολογιών του Ομολογιακού Δανείου μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα και την εισαγωγή των Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Premia Properties στη συνεδρίασή της 7ης Ιανουαρίου 2022.

Οπως αναφέρει η εταιρία, σκοπός της εν λόγω έκδοσης είναι η αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, η χρηματοδότηση επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και η κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του ομίλου της Εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης.

Περαιτέρω πληροφορίες για την Εταιρεία, τους όρους του Ομολογιακού Δανείου και τη Δημόσια Προσφορά θα περιληφθούν στο Πρόγραμμα του Ομολογιακού Δανείου και στο Ενημερωτικό Δελτίο που συντάσσεται, για την έγκριση του οποίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την διάθεσή του, το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου και της Δημόσιας Προσφοράς των Ομολογιών θα διαμορφωθεί το προσεχές διάστημα, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την έκδοση του Ομολογιακού Δανείου με επόμενες ανακοινώσεις της.

Πώς επενδύθηκαν τα νέα κεφάλαια από τις προηγούμενες Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου

H Premia Properties, πρώην Pasal Development, έχει ήδη προχωρήσει σε δύο Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου τη διετία 2020 – 2021.

Από την πρώτη που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2020 συγκεντρώθηκαν €10.028.517 Το ποσό αυτό διατέθηκε στο σύνολό του για την αποπληρωμή ισόποσου μέρους δανείων που είχε χορηγήσει στην Εταιρεία η Alpha Bank, βάσει της από 29.03.2018 Συμφωνίας Εξυγίανσης.

Από την δεύτερη που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021 συγκεντρώθηκαν €47.515.213,44. Το ποσό αυτό (κατόπιν αφαίρεσης ποσού €1.560.620,32 ως εξόδων της εν λόγω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου) έχει εν μέρει διατεθεί μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, μέχρι την 31.12.2021, διατέθηκε από την Εταιρεία ποσό €2.943.065,76 για κεφάλαιο κίνησης και ποσό €22.985.911,54 για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε τέσσερα συνολικά επαγγελματικά ακίνητα,:

Το υπολειπόμενο ποσό των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την παραπάνω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διατηρείται από την Εταιρεία σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό.

Advertisement

TRENDING