ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρούν δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Μύκονο

Published

on

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Καταιγισμός τουριστικών επενδύσεων για ξενοδοχεία συντελείται το 2021 στο νησί της Μυκόνου, με ακόμη δύο ξενοδοχειακά projects να προχωρούν όσον αφορά την αδειοδότηση και χρηματοδότησή τους.

Η πρώτη επένδυση αφορά τη δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων στη θέση Καρδαμίδα εντός του οικισμού της Άνω Μεράς στη Μύκονο. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Royalblue Real Estate Investments ΙΚΕ. Με πρόσφατη απόφασή του το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη για την ανέγερση του ξενοδοχείου, απο πλευράς αρχαιολογικής νομοθεσίας και αφού τελικά δε θα δομηθούν χώροι εντός της έκτασης, στους οποίους βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα, ορίζοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την τέλεση των εργασιών.

Η δεύτερη επένδυση αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου 3 αστέρων στη θέση Πύργος στην Άνω Μερά της Μυκόνου, η οποία προχωρά στην υλοποίησή της. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 16 δωματίων και 44 κλινών. Μάλιστα, πρόσφατα πιστοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και η υλοποίηση του 50% του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της επένδυσης, που είχε ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο. Η επένδυση έχει συνολικό ύψος 841.000 ευρώ και φορέας της είναι η εταιρεία Whiteblue Real Estate Investments IKE.

Και οι δύο επενδύσεις λαμβάνουν χώρα από τους Γερμανούς επιχειρηματίες Thomas Heyne και Mario Hertel, που έχουν εδώ και χρόνια δημοφιλείς τουριστικές υποδομές στο νησί, όπως το Paradise Club, το ξενοδοχείο San Giorgio και το Scorpios.

Advertisement

TRENDING