ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο boutique ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Published

on

Προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο boutique ξενοδοχείο της ΕΡΕΤΒΟ στο Σύνταγμα.

Το νέο 4άστερο ξενοδοχείο θα δημιουργηθεί σε διατηρητέο κτίριο στη συμβολή των οδών Νίκης 29 και Ναυάρχου Νικοδήμου, πολύ κοντά στην Πλατεία Συντάγματος και την Πλάκα.

Το πράσινο φως για τις εργασίες στο διατηρητέο κτίριο έδωσε πρόσφατα η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Η έγκριση αφορά την αποκατάσταση και ανάδειξη των όωεν του κτιρίου, την προσθήκη υπογείου αλλά και τριών ορόφων.

Νωρίτερα, το Σεπτέμβριο του 2020, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε δώσει το «πράσινο φως» προκειμένου να επιτραπεί η χρήση του διατηρητέου κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Νίκης 29 και Ναυάρχου Νικοδήμου ως boutique ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, η ΕΡΕΤΒΟ βρίσκεται σε αναμονή για την έκδοση των οικοδομικών αδειών προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του κτιρίου άμεσα.

Το ιστορικό της επένδυσης

Η κυριότητα του κτιρίου περιήλθε στην τεχνική εταιρία ΕΡΕΤΒΟ το 2018, έπειτα από πλειστηριασμό, σε τίμημα 1,7 εκατ. ευρώ πλέον εξόδων μεταβίβασης 82,7 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για τετραώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 203,20 τ.μ., που βρίσκεται σε οικόπεδο 168 τ.μ..

Η ΕΡΕΤΒΟ, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γιώργο Ρωμοσιό, δραστηριοποιείται στις κατασκευές, το facility management και την ανάπτυξη ακινήτων.

Advertisement

TRENDING