REAL ESTATE

Προχωρά η εκποίηση ακινήτων της Ναυτεμπορικής – Ποιά βγαίνουν στο σφυρί και πότε

Published

on

Τα γραφεία της Ναυτεμπορικής στην οδό Λένορμαν

Με καταχώρηση στον Τύπο ανακοινώθηκε η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκποίηση του συνόλου της περιουσίας της Ναυτεμπορικής, η οποία από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται υπό ειδική διαχείριση.

Συγκεκριμένα, η ειδική διαχειρίστρια, Ευδοκία Παπανδρέου, με την ανακοίνωση, δηλώνει ότι συνεχίζεται η διαδικασία για τους τρεις ξεχωριστούς δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, για την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού της υπό ειδικής διαχείρισης “Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ”.

Ο ένας από τους διαγωνισμούς αφορά αποκλειστικά τα ακίνητα της εταιρείας (γραφεία και οικόπεδα) ενώ στον δεύτερο περιλαμβάνεται και το πιεστήριο στην Παιανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές έως και την 7η Απριλίου 2021 (δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη) στα γραφεία της εταιρείας στη Λένορμαν.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την ειδική διαχειρίστρια την ίδια ημέρα, μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής προσφορών και αφού έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών.

Η λίστα των ακινήτων προς εκποίηση

Στην πρώτη ομάδα περιουσιακών στοιχείων προς εκποίηση περιλαμβάνται τα παρακάτω ακίνητα:

  • το ακίνητο (οικόπεδο και οριζόντιες ιδιοκτησίες) στην οδό Λένορμαν 205, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (συνολικά τέσσερα εφαπτόμενα κτίρια)
  • οριζόντιες ιδιοκτησίες (γραφεία) στο ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη 8 και Αγίου Μηνά 10, στη Θεσσαλονίκη
  • 4 οικόπεδα στην οδό Ηρούς 52 έως και 58, στα Σεπόλια
  • γεωτεμάχιο 13.298 τ.μ. στη θέση Καρελάς Παιανίας, εντός της ΒΙΠΕ-ΒΙΟΠΑ Παιανίας

Στη δεύτερη ομάδα, που περιλαμβάνει εξοπλισμό και άλλη κινητή περιουσία, περιλαμβάνετα και το παρακάτω ακίνητο:

  • γεωτεμάχιο 4.632,34 τ.μ. στη θέση Καρελάς Παιανίας μαζί με το ακίνητο που βρίσκεται σε αυτό και αφορά το κτίριο εκτύπωσης εφημερίδων (πιεστήριο) μαζί με τους αντίστοιχους γραφειακούς χώρους.

Το ιστορικό των διαγωνισμών

Στις 21 Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύθηκε η πρόσκλησης για την διενέργεια των πλειοδοτικών διαγωνισμών, με τελική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 4η Μαρτίου 2021.

Η ιδιοκτησία όμως της Ναυτεμπορικής κατέθεσε αίτηση τριτανακοπής έναντι της ειδικής διαχείρισης και η βασική πιστώτρια της εταιρείας, τράπεζα Eurobank, ζήτησε επίσπευση της εκδίκασης της αίτησης αυτής.

Με τη νέα ανακοίνωση, προχωρά κανονικά η διαδικασία για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ιστορικής Ναυτεμπορικής.

Advertisement

TRENDING