ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προχωρούν οι προετοιμασίες για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Published

on

Η μητρική εταιρεία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ απέκτησε νέα διοίκηση, η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των μετόχων στην οποία έλαβε μέρος και η εταιρεία FEYTEA Holding, κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Onex που ελέγχει πλέον το 52,9% της εταιρείας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προτάθηκε από την FEYTEA Holding και εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση αποτελείται από τους Νικόλαο Ταβουλάρη (μέχρι τώρα πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο), Ιωάννη Στεφάνου και Γιώργο Στεφάνου, καθώς και τους Στυλιανό Γιαμαλάκη και Νικόλαο Δεσύπρη, ως ανεξάρτητα εκτελεστικά μέλη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το νέο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο και CEO.

Ταυτόχρονα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της Ναυπηγεία Ελευσίνας ΑΕ προκειμένου να εκλεχθεί και εκεί νέο ΔΣ.

Η νέα διοίκηση καλείται να ετοιμάσει την οικονομική έκθεση της προηγούμενης χρήσης αλλά και να φέρει σε πέρας τις απαραίτητες διαδικασίες για να υποβληθεί το σχέδιο εξυγίανσης και να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οι προετοιμασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες καθυστερήσεις, η αίτηση εξυγίανσης αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος του μήνα. Την ίδια ώρα, μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (due diligence) που πραγματοποιεί ο αμερικανικός αναπτυξιακός οργανισμός DFC για να συμμετάσχει στην επένδυση της Onex.

Με την προϋπόθεση να εγκριθεί το σχέδιο εξυγίανσης και εάν συναινέσουν οι βασικοί πιστωτές, θα αρχίσει η νέα περίοδος για τα Ναυπηγεία υπό την Onex.

Το ύψος των επενδύσεων αναμένεται να φτάσει στα 400 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη 15ετία, ενώ η δραστηριότητα αναμένεται να επικεντρωθεί στην αμυντική βιομηχανία και στην κατασκευή και επισκευή πολεμικών πλοίων.

Advertisement

TRENDING