REAL ESTATE

Προς νέο ομολογιακό δάνειο έως 250 εκατ. ευρώ η Trastor – Θα το καλύψει πλήρως η Τράπεζα Πειραιώς

Published

on

Tο νέο κτίριο γραφείων 80 της Trastor στη Μιχαλακοπούλου στο πρώην κτίριο του ΔΟΛ - Πηγή: Trastor

Προς έκδοση νέου ομολογιακού δανείου έως 250 εκατ. ευρώ κινείται η Trastor, με την Τράπεζα Πειραιώς (μέτοχος πλειοψηφίας της εταιρείας) να το καλύπτει πλήρως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την από 26/01/2023 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της TRASTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (εφεξής «Εταιρεία»), τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έλαβαν γνώση των τελικών όρων έκδοσης του Κοινού εμπραγμάτως ασφαλισμένου Ομολογιακού Δανείου ποσού έως € 250.000.000,00 («ΚΟΔ») που πρόκειται να εκδώσει η Εταιρεία, με σκοπό μεταξύ άλλων, την αναχρηματοδότηση τεσσάρων (4) εκ των υφιστάμενων δανείων της, και την απόκτηση του κτηρίου «THE 80» στην οδό Μιχαλακοπούλου αρ. 80, στην Αθήνα, το οποίο (ΚΟΔ) πρόκειται πλήρως να καλυφθεί από τη μέτοχο πλειοψηφίας Τράπεζα Πειραιώς, με τα ειδικότερα οριζόμενα στους τελικούς όρους έκδοσης του ΚΟΔ (term sheet), τους οποίους ομόφωνα ενέκριναν.

Η ανωτέρω συναλλαγή της Εταιρείας με συνδεδεμένο μέρος κατά τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει, και για τη σύναψή της απαιτείται ειδική άδεια του Δ.Σ., η οποία χορηγείται υπό τους όρους και προϋποθέσεις των άρθρων 99- 101 του ν. 4548/2018.

Η έκδοση του ΚΟΔ προκρίνεται ως απαραίτητη και επιβεβλημένη για την Εταιρεία για λόγους ταχύτητας ως προς την χρηματοδότησή της, ώστε να προχωρήσει άμεσα και απρόσκοπτα στο επενδυτικό της πλάνο που περιλαμβάνει την απόκτηση του κτηρίου «THE 80» στην οδό Μιχαλακοπούλου αρ. 80, στην Αθήνα καθώς και στην αναχρηματοδότηση τεσσάρων (4) εκ των υφιστάμενων δανείων της.

Οι τρέχουσες συνθήκες της οικονομίας και η παρούσα συγκυρία στην αγορά ακινήτων, λαμβανομένου υπόψη του υψηλού πληθωρισμού και της ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων τραπεζικού δανεισμού, καθιστούν αναγκαία την κεφαλαιακή θωράκιση της Trastor μέσω της εξεύρεσης πόρων / άντλησης κεφαλαίων με χαμηλό χρηματοοικονομικό κόστος, που θα επενδυθούν από την Εταιρεία στρατηγικά, σε ακίνητα από τρίτους και εταιρείες του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και η απόκτηση ή/και κατασκευή των οποίων, μέλλεται να οδηγήσει σε αξιόλογη αύξηση του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας.

Εν προκειμένω, η μέτοχος πλειοψηφίας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ανώνυμος Εταιρεία» ανέλαβε να καλύψει το σύνολο (100%) του ΚΟΔ, παρέχοντας τη δυνατότητα εκταμίευσης των απαιτούμενων κάθε φορά ποσών που θα διατεθούν από την Εταιρεία για την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου και την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού βελτιώνοντας τις χρηματοροές της Εταιρείας.

Άγγιξε τα 400 εκ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trastor to 2022

Advertisement

TRENDING