REAL ESTATE

Προς πλειστηριασμό 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva

Προς πλειστηριασμό οδεύει τον Φεβρουάριο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο.

Πρόκειται για το ακίνητο του “Lindos Memories”, γνωστού ξενοδοχείου 5 αστέρων, στη Λίνδο της Ρόδου.

Επισπεύδουσα είναι η CEPAL HELLAS, με τον επικείμενο πλειστηριασμό να έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2024.

Το ελάχιστο τίμημα για το ακίνητο ανέρχεται στα 6,6 εκατ. ευρώ ενώ για τη συμμετοχή απαιτείται εγγύηση ύψους 1,98 εκατ. ευρώ.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα eauction.gr.

Το προφίλ του ακινήτου

Πρόκειται για αγροτεμάχιο επιφανείας βάσει τίτλου 25.310,50 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση “ΠΕΤΡΟΚΟΠΙΟ”, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων, του Δήμου Ρόδου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ περίπου νότια από το κέντρο του παραδοσιακού Οικισμού Λίνδου και 55 χλμ περίπου νότια της πόλης της Ρόδου. Η περιοχή διαθέτει όλες τις βασικές υποδομές (ηλεκτρισμό, ύδρευση, επικοινωνίες) και οι εγγύτερες υπηρεσίες εξυπηρετούνται από το κέντρου του Οικισμού της Λίνδου.

Στο ακίνητο, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΚΛΙΜΑΤΑΙΡ ΑΕ, υφίσταται ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «Lindos Memories», κατηγορίας 5 αστέρων και δυναμικότητας 70 δωματίων και 150 κλινών, η οποία κατά την ημέρα της αυτοψίας βρισκόταν σε λειτουργία.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο διώροφα συγκροτήματα (δυτικό και ανατολικό) με υπόγειο, ημιυπαίθριους χώρους, πισίνα, κιόσκι – μπαρ και βοηθητικά κτίσματα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την αναφορά του εκτιμητή μετά την αυτοψία,

Α. το Ανατολικό κτίριο αποτελείται από:

  • Υπόγειο 805,10 τ.μ.
  • Ισόγειο επιφανείας 870,00 τ.μ. περίπου
  • Α’ όροφος επιφανείας 950,00 τ.μ. περίπου
  • Β’ όροφος (σοφίτες) επιφανείας 125,00 τ.μ. περίπου

Β. το Δυτικό κτίριο αποτελείται από:

  • Ισόγειο επιφανείας 630,00 τ.μ. περίπου
  • Α’ όροφος επιφανείας 600,00 τ.μ. περίπου
  • Β’ όροφος (σοφίτες) επιφανείας 200,00 τ.μ. περίπου

Στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου έχουν κατασκευαστεί δύο κτηριακοί όγκοι πιθανόν με βοηθητική χρήση επιφανείας 50,00 τ.μ. περίπου. Στο ανατολικό τμήμα δίπλα στην κολυμβητική δεξαμενή επιφανείας 300,00 τ.μ. περίπου, έχει κατασκευαστεί υπαίθριο μπαρ επιφανείας 45 τ.μ. περίπου με στέγαστρο που το περικλύει επιφανείας 150,00 τ.μ. περίπου.

Τέλος, σύμφωνα με την εντολή ανάθεσης εκτίμησης, εντός του εκτιμώμενου γηπέδου υφίσταται οικοδομή επιφανείας 21,10 τ.μ. Πρόκειται για παλιό λιθόκτιστο κτίσμα όπου σώζεται μόνο μέρος των περιμετρικών τοίχων και εντοπίζεται εντός της συνολικής γηπεδικής έκτασης, νότια της ξενοδοχειακής μονάδας εκτός του περιφραγμένου χώρου της.

Advertisement

TRENDING