ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτιά για την Ελλάδα, που άφησε πίσω της την Ισπανία στους τουρίστες από Φινλανδία

Published

on

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στα package trips (πακέτα ταξιδιών), προσεγγίζοντας τους περισσότερους τουρίστες της συγκεκριμένης κατηγορίας από την Φινλανδία κι αφήνοντας πίσω της χώρες όπως η Ισπανία, που μέχρι πρότινος είχε την πρωτοκαθεδρία, την Ιταλία και την Κροατία.

Το 2019 συγκεκριμένα, σύμφωνα με το smal.fi, πωλήθηκαν συνολικά 882.000 ταξίδια πακέτων, αριθμός κατά 0,6% αυξημένος σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Συνδέσμου, τα πακέτα ταξίδια στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα πακέτα προς τους ισπανικούς προορισμούς. Συνολικά, οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να είναι οι πιο ελκυστικοί προορισμοί για ταξιδιώτες από τη Φινλανδία. Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί αντιπροσώπευαν, μάλιστα, περίπου το 78% των αεροπορικών πακέτων διακοπών.

Η πιο σημαντική μεταβολή στην ευρωπαϊκή περιοχή ήταν η συνεχής άνοδος της Ελλάδας ως προορισμού, αντικαθιστώντας την Ισπανία ως δημοφιλέστερη επιλογή. Περίπου 240.000 άτομα από τη Φινλανδία ταξίδεψαν στην Ελλάδα (περίπου το 35% των εκδρομών της περιοχής), ενώ η Ισπανία ήταν στη δεύτερη θέση με 233.000 ταξίδια. Τα Κανάρια Νησιά παραμένουν η πιο δημοφιλής ισπανική τοποθεσία, με περίπου 193.000 ταξίδια που έγιναν εκεί. Άλλοι σημαντικοί προορισμοί στην περιοχή είναι η Ιταλία (33.000 ταξίδια), η Κροατία (πάνω από 25.000 ταξίδια) και η Πορτογαλία (περίπου 24.500 ταξίδια).

Όσον αφορά τη Μέση Ανατολή, η Τουρκία ήταν ο πιο προτιμητέος προορισμός για τους Φινλανδούς με σχεδόν 70.000 επισκέπτες. Η Αίγυπτος ήταν η επιλογή περίπου 16.000 Φιλανδών το 2019, αριθμός τρεις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Καθιστώντας αυτόματα έτσι την Αίγυπτο, ως τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο προορισμό στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η τρίτη πιο δημοφιλής χώρα ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου περίπου 15.000 άνθρωποι ταξίδευαν από τη Φινλανδία το 2019. Το υπόλοιπο των ταξιδιών, περίπου 86.000, πραγματοποιήθηκε στις ασιατικές περιοχές και πέραν αυτών.

Τα πιο ευνοημένα σημεία στην Ευρώπη περιλάμβαναν τη Μεσόγειο, τη Βαλτική Θάλασσα και την παράκτια Νορβηγία. Οι προορισμοί μεγάλης διάρκειας επανεμφανίστηκαν και πάλι από τα νησιά της Καραϊβικής, ακολουθούμενοι από τις αμερικανικές πολιτείες Αλάσκα και Χαβάι. Οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου 5.100 άτομα από τη Φινλανδία έλαβαν ευρωπαϊκές κρουαζιέρες και πάνω από 3.000 επισκέφθηκαν μακρινούς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα παραπάνω στοιχεία παρέχονται από ταξιδιωτικούς πράκτορες και δεν υπολογίζουν τα ταξίδια κάνουν οι ταξιδιώτες ανεξάρτητα. Μιλάμε καθαρά, όπως υπογραμμίστηκε και στην αρχή, για package trips.

Advertisement

TRENDING