ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πρώτο “πράσινο φως” για την 5άστερη επένδυση Scarlet Beach στην Ερμιονίδα – Τι περιλαμβάνει το project

Published

on

Scarlet Beach Resort & Spa - Πηγή: Royal Development Company

Δόθηκε το πρώτο “πράσινο φως” για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ερμιονίδα.

Ο Δήμος Ερμιονίδας γνωμοδότησε θετικά για την επένδυση και συγκεκριμένα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου, στα πλαίσια της διαβούλευσης για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Το επενδυτικό σχέδιο «Ίδρυση και Λειτουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος» της εταιρείας «ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» αφορά στην κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης στη θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 202.990.000 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν από την υλοποίησή του 214 νέες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Το προφίλ του ακινήτου

Η συνολική έκταση του Ακινήτου της «SCARLET BEACH Α.Ε.», αντιστοιχεί σε 234.686,46 τ.μ.1 και βρίσκεται στη θέση Πετροθάλασσα στη Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Το Ακίνητο αποτελείται από επτά (7) ιδιοκτησίες των οποίων κύριος κατά 100% είναι η «SCARLET BEACH Α.Ε.», με επιφάνειες:

Ιδιοκτησία 1 = 139.362,09 τ.μ., Ιδιοκτησία 2 = 33.539,50 τ.μ., Ιδιοκτησία 3 = 49.460,31 τ.μ., Ιδιοκτησία 4 = 4.430,00 τ.μ., και Ιδιοκτησία 5 = 4.484,00 τ.μ., Ιδιοκτησία 6 = 3.111,92 τ.μ. και Ιδιοκτησία 7 = 298,64 τ.μ..

Στο ακίνητο προϋπήρχε η τουριστική μονάδα «Ermioni Club» η οποία είχε κατασκευασθεί την διετία 1969-1971 με δυναμικότητα 450 κλειδιά.

Η εν λόγω τουριστική μονάδα κατεδαφίστηκε το έτος 2020 με την υπ’ αριθμ. 105646/2020 άδεια κατεδάφισης.

Τι θα περιλαμβάνει η επένδυση

Στόχο του ΕΣΧΑΣΕ αποτελεί η δημιουργία ενός τουριστικού συγκροτήματος ήπιας ανάπτυξης με συμβατές και συμπληρωματικές χρήσεις και αλληλοτροφοδοτούμενες λειτουργίες.

Το συγκρότημα αυτό αναμένεται να λειτουργήσει ως ένα σύνολο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, που αναπτύσσεται οργανωμένα σε αντίθεση με φαινόμενα κατάτμησης γης και άναρχης/διάσπαρτης οικοδόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Ειδικότερα, η προτεινόμενη αξιοποίηση του Ακινήτου ως ενιαίου χωρικού συνόλου, υπάγεται στο καθεστώς «Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Στρατηγικής Επένδυσης – ΕΣΧΑΣΕ», με χωρικό προορισμό τον Τουρισμό – Αναψυχή κατά την παρ. Β1, άρθρ. 11 του Ν. 3986/2011, όπως ισχύει, με σκοπό την υλοποίηση στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου που αφορά στη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος (σχετ. άρθρ.11, Β1α, Ν.3986/2011 και άρθρ. 23, Β1α, Ν. 4864/2021) και περιλαμβάνει Τουριστικό Κατάλυμα πέντε (5) αστέρων* και Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες, με εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής στον τομέα του τουρισμού/αναζωογόνησης και του αγροτουρισμού.

Στην τελική ανάπτυξη, το Έργο θα περιλαμβάνει Ξενοδοχείο 5 αστέρων και πολυτελείς κατοικίες. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία της προς ανάπτυξη περιοχής.

Σύμφωνα με το υπό εκπόνηση επενδυτικό σχέδιο (master plan), κατά μήκος του παραλιακού μετώπου θα χωροθετηθούν τουριστικές βίλλες σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους δημιουργώντας φυσικά κενά στον ευρύτερο σχεδιασμό, ευνοώντας τη μεταφορά της θαλάσσιας αύρας, αλλά και φυγές με θεάσεις για τα κτήρια που θα βρίσκονται στα ανάντη.

Στο γεωτεμάχιο 3 θα τοποθετηθούν επίσης τουριστικές βίλλες, με εξαιρετική δυνατότητα θέασης προς τη θάλασσα λόγω της φυσικής κλίσης του εδάφους.

Η αρχιτεκτονική σύνθεση των τουριστικών εγκαταστάσεων του συγκροτήματος (Ξενοδοχείο 5*, χώροι υποδοχής, χώροι ευεξίας (ΣΠΑ)) θα βασίζεται στην δημιουργία «ήπιων» μικρών κτιριακών αυτοτελών όγκων σε ενότητες, για να αποφευχθεί η δημιουργία ενός συμπαγούς κτιριακού όγκου που θα αποτελούσε προσβολή για το ήρεμο φυσικό τοπίο.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται πυρήνες πρασίνου και γειτονιές διαμονής Αξίζει να αναφερθεί ότι προβλέπεται η κατασκευή φυτεμένων επιφανειών σε δώματα και στέγες κάποιων κτιρίων, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη ένταξη στο φυσικό τοπίο και τα κτίρια να χαθούν μέσα σε αυτό.

Επιπλέον, η φύτευση στα δώματα παρέχει σκίαση στην επιφάνεια, μειώνοντας τη θερμική επιβάρυνση από την ηλιακή ακτινοβολία, αφού δρα σαν μια επιπρόσθετη θερμομονωτική στρώση. Το φυτεμένο δώμα συγκρατεί το νερό της βροχής και παράλληλα αξιοποιεί το φαινόμενο της εξάτμισης.

Βασική παράμετρο για την οργάνωση του δομημένου περιβάλλοντος αποτελεί και ο σχεδιασμός του εσωτερικού δικτύου προσβάσεων κατά ορθολογικό τρόπο, προκειμένου να εξασφαλίζεται κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό η επαρκής συνδεσιμότητα και η λειτουργική διασύνδεση ολόκληρου του συγκροτήματος.

Advertisement

TRENDING