ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτωτική κίνηση των μετοχών στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Published

on

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς διατηρούνται οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αν και η άνοδος του χρηματιστηρίου του Παρισιού, χάρη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, είχε ως αποτέλεσμα να είναι συγκρατημένες οι απώλειες.

Στις 10:16 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,1%, ενώ μόνο το Παρίσι βρισκόταν σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας άνοδο 0,3%.

Ο ιρλανδικός δείκτης ISEQ, που επηρεάζεται από τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, ήταν αμετάβλητος αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι περιθώριο έως τον Οκτώβριο για να αποχωρήσει η χώρα της από το μπλοκ, αν και η απουσία σαφήνειας για το πότε, πώς ή ακόμα και για το εάν θα επισυμβεί τελικά το Brexit, περιόριζε την άνοδο.

Η μετοχή της LVMH, στην οποία ανήκει η Louis Vuitton, σημείωσε άνοδο 3,2% καθώς ενισχύθηκε ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο. Σε θετικό έδαφος κινούνταν και οι μετοχές των Christian Dior, Moncler και Burberry.

Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 0,7% ύστερα από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Ζέβινγκ δήλωσε στον ομόλογό του στην Commerzbank ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει μια πιθανή συγχώνευση. Η μετοχή της Commerzbank σημείωσε άνοδο άνω του 1%.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING