ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

“Χορός” ξενοδοχείων και στη Σάμο – Δείτε φωτό από το νέο 5άστερο στο Πυθαγόρειο

Published

on

Σάμος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Παρότι ένα μεγάλο και τουριστικό νησί, η Σάμος δείχνει τώρα να βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης του τουριστικού της προϊόντος, με νέα πολυτελή ξενοδοχεία να βρίσκονται ήδη στα σκαριά.

Μετά την ανακοίνωση για το νέο Casa Cook Samos των Κινέζων της FOSUN, ακόμη ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο νησί αναμένεται να περάσει σύντομα στη φάση κατασκευής του.

Και τα δύο νέα ξενοδοχεία θα γίνουν στην περιοχή του Πυθαγορείου, στο νότιοανατολικό τμήμα του νησιού, μόλις 4 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Το νέο ξενοδοχείο, θα κατασκευαστεί στο Ποτοκάκι. Η δυναμικότητά του θα είναι 100 κλίνες.

Η επένδυση έχει ήδη ενταχθεί στο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 3,41 εκ. ευρώ περίπου, με τη μορφή επιχορήγησης. Το εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο έχει ύψος 6,66 εκ. ευρώ.

Φορέας της επένδυσης είναι η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία Velos Tourism LTD. Σημειώνεται ότι στην ίδια εταιρεία ανήκει και ένα ακόμη ξενοδοχειακό πρότζεκτ στο νησί, που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση υφιστάμενου ξενοδοχείου στη Σάμο με αναβάθμιση σε 5 αστέρων.

Για το νέο ξενοδοχείο έχει ήδη εκδοθεί η οικοδομική άδεια και είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα.

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα ονομαστεί πιθανότητα Samia Resort & Spa, όπως αναφέρουν οι σχεδιαστές του, το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Block722.

Το management του ξενοδοχείου θα αναλάβει ο ελληνικών συμφερόντων όμιλος Doryssa Hotels & Resorts, που έχει ακόμη 3 πολυτελή καταλύματα στο νησί.

Δείτε παρακάτω φωτό από το νέο Samia Resort & Spa.

 

 

Το πρώτο από τα νέα ξενοδοχεία της Fosun στην Ελλάδα θα ανοίξει στη Σάμο το 2022

Advertisement

TRENDING