ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

“Πράσινο φως” σε μία ακόμη 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση της HIP στο Ιόνιο

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

“Πράσινο φως” σε μία ακόμη ξενοδοχειακή επένδυση της HIP στο Ιόνιο.

Στα πλαίσια του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, που υποστηρίζεται από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone, ένα ακόμη πρώην ξενοδοχείο Louis παίρνει το δρόμο της ανακαίνισης και αναβάθμισης.

Το 4 αστέρων Louis Zante Beach, που απέκτησε η HIP το 2019 ως μέρος ενός πακέτου ξενοδοχείων Louis, θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, ενώ στα πλαίσια της επένδυσης θα μειωθεί και η συνολική του δυναμικότητα σε 490 κλίνες.

Ήδη για το έργο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία για την έκδοση των οικοδομικών αδειών, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το προφίλ του ξενοδοχείου & της νέας επένδυσης

Το έργο αφορά το υφιστάμενο Κύριο Ξενοδοχειακό Κατάλυμα – Ξενοδοχείο, το οποίο αναβαθμίζεται από κατηγορία 4 αστέρων σε κατηγορία πέντε αστέρων (5*), με παράλληλη μείωση της δυναμικότητάς του σε συνολική δυναμικότητα 490 κλίνες (μείωση κατά 44 κλίνες), με Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) δυναμικότητας 899 Μονάδων Ισοδύναμου Πληθυσμού (Μ.Ι.Π.), καθώς και λοιπά συνοδά έργα εξυπηρέτησής του,

Το Zante Beach βρίσκεται εντός γηπέδου συνολικής έκτασης 134.837,54 στρ. που υπολογίζεται στη δόμηση, εντός περιοχής του Ευρωπαϊκού Οικολογικού δικτύου Νatura 2000 και του από 01.12.99 Π.Δ. όπως ισχύει, της εταιρείας «LEONIDAS HOTEL 1 Α.Ε.» (τέως «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗΣ Α.Ε.»), στην εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμών θέση «Λούρος» της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Το ξενοδοχείο θα ανακαινισθεί και αναβαθμιστεί σε κατηγορία 5*, κατόπιν εσωτερικών διαρρυθμίσεων των υφιστάμενων κτιρίων και ανακαίνισης μεταξύ άλλων των εξωτερικών όψεων αυτών.

Μετά την αναβάθμισή του το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 490 κλινών (αντί των 534 κλινών της ΑΕΠΟ του 2007), οι οποίες θα κατανέμονται σε 237 δωμάτια, διαμοιρασμένα στα τρία (3) ανώτερα επίπεδα του κύριου κτιριακού όγκου και τα δύο (2) επίπεδα κάθε ενός από τα bungalows.

Οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο περιλαμβάνουν τη συντήρηση και ανακαίνιση των υφιστάμενων κτισμάτων και υποδομών εξυπηρέτησης του ξενοδοχείου (κολυμβητικές δεξαμενές, μονοπάτια κ.τ.λ.).

Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα οργανώνεται σε δύο κύριες ζώνες, την Οικογενειακή (Family Zone) και τη Ζώνη Ενηλίκων (Adult Zone). Πέρα από τις βασικές κοινόχρηστες λειτουργίες που μοιράζονται, οι ζώνες αυτές είναι χωρικά διακριτές και περιλαμβάνουν πρόσθετες αποκλειστικές λειτουργίες και χώρους.

To mega deal του 2019

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Blackstone αγόρασε με μια κίνηση – ματ 5 ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο, μέσω της εταιρείας Leonidas Holdco S.A.r. έναντι ποσού 178,6 ε. ευρώ.

Μάλιστα, λόγω του μεγάλου αριθμού ξενοδοχείων της συναλλαγής, απαιτήθηκε και η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία δόθηκε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Οι πέντες ξενοδοχειακές μονάδες που αγοράσθηκαν είναι:

Σημειώνεται οτι τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να τα διαχειρίζεται η Louis Group, υπό τη διοίκηση της εταιρείας hospitality HIP, η οποία ανήκει σε κεφάλαια που διαχειρίζεται η Blackstone.

Advertisement

TRENDING