ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

“Πράσινο” φως για τη διάσωση της Creta Farms – Ποιός είναι ο νέος επενδυτής

Published

on

Αλλαγή σελίδας σε μια ακόμη μεγάλη ελληνική εταιρεία, αυτή τη φορά στον κλάδο των τροφίμων. Η πολύπαθη Creta Farms βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς κοντά στην οριστική λύση των προβλημάτων της.

Το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το capital.gr, έχει εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης που πρότεινε ο υποψήφιος επενδυτής, Δ. Βιντζηλαίος, γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου που ελέγχει και τη Λακωνική Τροφίμων.

Έτσι, αν όλα επαληθευτούν, η Creta Farms θα περάσει πλέον στα χέρια της Impala Hellas του Δ. Βιντζηλαίου.

Το σχέδιο εξυγίανσης είχε ήδη εγκριθεί και από τις πιστώτριες τράπεζες τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με αυτό, θα υπάρξει σημαντικό “κούρεμα” των οφειλών της Creta Farms προς τους πιστωτές της (άνω του 60%). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αναλάβει η νέα εταιρεία οφειλές περίπου 58 εκ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 104 περίπου εκ. ευρώ θα παραμείνουν στην παλιά εταιρεία ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό και θα ικανοποιηθούν από τη ρευστοποίηση του μη μεταβιβαζόμενου ενεργητικού.

Επιπλέον, θα ρυθμιστούν και τα σημαντικά χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο νέος επενδυτής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επενδύσει γύρω στα 20 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη της εταιρείας ενώ μόνο τον 1ο χρόνο αναμένεται να επενδύσει 5 εκ. ευρώ για να στηρίξει τη λειτουργία της Creta Farms.

Η αντίδραση του Υπουργού Ανάπτυξης

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας δημοσίευμα που αναφέρει ότι η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms περνά στον έλεγχο της Impala Hellas συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου που ελέγχει και τη Λακωνική Τροφίμων.

«Όταν πριν από έναν ακριβώς χρόνο αποφάσισα να παρέμβω για να σώσω αυτή την εταιρία άπαντες προεξοφλούσαν την αποτυχία του εγχειρήματος. Σήμερα όμως η εταιρία γύρισε σελίδα, δεν έκλεισε, ο κόσμος κράτησε την δουλειά του και η Χώρα μας ένα δυνατό brand!» αναφέρει ο υπουργός με ανάρτηση στο twitter.

Advertisement

TRENDING