ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ρεκόρ όλων των εποχών για τον ΟΛΠ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2018

Published

on

Εντυπωσιακό ρεκόρ όλων των εποχών στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων πέτυχε ο ΟΛΠ. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το 2018 διακίνησε συνολικά 4,41 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, μία αύξηση 19,4% σε σχέση με την αντίστοιχη κίνηση του 2017 (3,69εκατ).

Το ρεκόρ αυτό καταδεικνύει για ακόμα μία φορά τη δυναμική του κεντρικού λιμένα της χώρας. Αξίζει να σημειώσουμε πως η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ από το 2011 που ήταν 1,68 εκατ. εμπορευματοκιβώτια έχει αυξηθεί περισσότερο από 270%.

Αυτό φέρνει σήμερα το λιμάνι του Πειραιά μέσα στα 10 μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, στην 7η θέση και με μεγάλες πιθανότητες φέτος να ξεπεράσει το φράγμα των 5 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων και να μπει στο ΤΟΡ-5 και να είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

Η επιτυχία αυτή συνδυάζεται με την προσπάθεια της χώρας να μεταβληθεί σε διεθνή κόμβο μεταφορών και με τη δημιουργία σύγχρονου δικτύου αυτοκινητόδρομων και σιδηρόδρομου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ήδη η COSCO η κινεζική εταιρεία που ελέγχει τον ΟΛΠ έχει δημιουργήσει την PEARL, ένα σιδηροδρομικό βραχίονα εμπορευματικών μεταφορών που ήδη έχει σχετική άδεια και μηχανές.

Η φετινή χρονιά για τον ΟΛΠ και τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων είναι σημαδιακή, ολοκληρώνεται ο Προβλήτας ΙΙΙ, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την χωρητικότητα του λιμανιού, βοηθώντας στα μεγάλα επενδυτικά πλάνα της COSCO.

Πηγή: Nίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Advertisement

TRENDING