ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ρουμανία: Αλλάζει όψη με ευρωπαϊκά κονδύλια το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Published

on

Το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ιάσιο της Ρουμανίας θα ανακαινιστεί, καθώς ο δήμος υπέγραψε σύμβαση χρηματοδότησή της από την ΕΕ, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, που έχει στόχο την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο αποκατάστασης περιλαμβάνει την ενοποίηση του κτιρίου, την αποκατάσταση των εσωτερικών και εξωτερικών εξαρτημάτων, την εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα και ενός συστήματος παρακολούθησης βίντεο.

Μετά την ανακαίνισή του, το κτίριο θα παραμείνει μουσείο, με βιβλιοθήκη και αίθουσα συνεδριάσεων, επτά εκθεσιακούς χώρους και δύο αίθουσες για επιστημονικές συλλογές και μια ιστορική αίθουσα.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια των έργων, η κληρονομιά του μουσείου θα φιλοξενηθεί από το Δημοτικό Μουσείο, που ιδρύθηκε πρόσφατα από το Δημαρχείο του Ιασίου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που ιδρύθηκε το 1834, έχει κλείσει για έξι χρόνια επειδή το κτίριο κινδύνευε να καταρρεύσει. Ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα του μουσείου είναι ο σκελετός του ελέφαντα Gaba, που αγοράστηκε από τον κυβερνήτη, Mihail Sturdza, πριν από περισσότερα από 150 χρόνια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING