REAL ESTATE

Σχέδια για μείωση της συμμετοχής του Ομίλου Φουρλή στην Trade Estates

Published

on

Σχέδια για μείωση της συμμετοχής του Ομίλου Φουρλή στην Trade Estates ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου, Βασίλης Φουρλής, σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

Όπως ανάφερε υπάρχουν σχέδια για απομείωση της συμμετοχής του ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ μέσω της πώλησης 13% με 14% των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία, με στόχο το ποσοστό του ομίλου να μειωθεί σε κάτω του 50%.

Όπως αναφέρθηκε δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό. Στις διαθέσιμες επιλογές είναι η ιδιωτική τοποθέτηση (placement) και το carve out.

Σε κάθε περίπτωση, της τελικής απόφασης θα προηγηθούν διαβουλεύσεις με τους μετόχους της Trade Estates. Σημειώνεται ότι εκτός του Ομίλου Φουρλή, ποσοστό στην ΑΕΕΑΠ διαθέτει η Autohellas ( περίπου 10%) και η Latsco (περίπου 3%).

Όπως σημείωσε ο κος Φουρλής, και μετά την απομείωση η Trade Estates θα συνεχίζει να ενοποιείται στους ισολογισμούς του Ομίλου ως συμμετοχή.

Σύμπραξη κορυφής για νέα επένδυση logistics 70 εκατ. ευρώ στον Ασπρόπυργο – Τι θα δημιουργήσουν Trade Estates – Ten Brinke

Advertisement

TRENDING