ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε 5άστερο ξενοδοχείο μετατρέπεται το νέο IKOS Odisia στην Κέρκυρα

Published

on

Μια σημαντική τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα, το νέο πολυτελές IKOS Odisia, της SANI / IKOS Resorts, προχωρά στην υλοποίησή της, με μια σημαντική τροποποίηση, η οποία μάλιστα έχει εγκριθεί και από το αρμόδιο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφασή του, το Υπουργείο ουσιαστικά εγκρίνει την μετατροπή του σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση Ύψος στην Κέρκυρα σε 5άστερο ξενοδοχείο και άρα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της επένδυσης, εφόσον δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικά, που να επιβάλει άλλη μελέτη.

Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση της δυναμικότητας του νέου ξενοδοχείου κατά 70 κλίνες, από 734 κλίνες, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο, σε 804 κλίνες.

Πλέον η επένδυση θα αφορά την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου με εστιατόρια, χώρους πελατών και βοηθητικοούς χώρους, 2 διώροφες πτέρυγες δωματίων, 27 διώροφα bungalows τύπου standard, 9 ισόγεια bungalows τύπου deluxe με ατομικές πισίνες, 13 διώροφα bungalows τύπου deluxe, 7 διώροφες βίλες με ατομικές πισίνες, τέσσερα ισόγεια κτίρια εστιατορίων και ένα ισόγειο κέντρο αναζωογόνησης με εσωτερική πισίνα.

Δε θα περιλαμβάνονται δηλαδή τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, όπως προβλέπει και η υπαγωγή ενός καταλύματος στο καθεστώς των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων.

Η επένδυση θα λάβει χώρα σε έκταση 245 στρεμμάτων, κοντά στο υφιστάμενο IKOS Dassia. Φορέας του έργου είναι η CORFU GARDENS Α.Κ.ΤΕ.ΞΕ. ΑΕ.

Το προφίλ του ομίλου SANI / IKOS

Το SANI/IKOS Group είναι ένας καινοτόμος, γρήγορα αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός Όμιλος. Μέσω των εμπορικών σημάτων του, SANI RESORT & ΙΚΟS RESORTS, o Όμιλος λειτουργεί 9 μοναδικά, ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο. Ο Όμιλος αναπτύσσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS ANDALUSIA, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021 στην Marbella/ Estepona της Ισπανίας.

Ο Όμιλος αναπτύσσει στο εξωτερικό το εμπορικό σήμα IKOS RESORTS, μέσω franchise της LBRI με την εταιρεία Ιkos International SCA, η οποία ιδρύθηκε το 2018.

Advertisement

TRENDING