ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε διαβούλευση νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Λακωνία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Σε διαβούλευση βρίσκεται η επένδυση για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Λακωνία.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία λήγει την 29/8/2023.

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή «Λαρυγγιάνοι» στα περίχωρα του οικισμού Μπουλαριών της Τ.Κ. Άνω Μπουλαριών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης της Π.Ε. Λακωνίας.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5* και 99 κλινών, χωροθετείται σε γήπεδο εμβαδού 121.908,37 m2 και βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού της T.Κ. Μπουλαριών της Δ.Ε. Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Εντός του γηπέδου υφίστανται κτίσματα που λειτουργούν ως κέντρο αναψυχής με κολυμβητική δεξαμενή. Επίσης υπάρχει ένα ισόγειο κτίσμα γραφείου με αποθήκη στο άνω μέρος του. Σε απόσταση από την ξενοδοχειακή μονάδα υπάρχει παλιό ερειπωμένο καμίνι για παραγωγή ασβέστη.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα κατασκευαστεί στο κέντρο του γηπέδου σε απόσταση τόσο από το κέντρο αναψυχής όσο και από το ισόγειο κτίσμα, θα είναι παράλληλη με το επαρχιακό δίκτυο, ενώ θα έχει θέα νοτιοδυτική.

Το νέο ξενοδοχείο θα αποτελείται από 5 κτηριακά συγκροτήματα.

Η πρόσβαση στο γήπεδο του ξενοδοχείου, εξασφαλίζεται από την υφιστάμενη κύρια εσωτερική οδό που οδηγεί κατευθείαν στην είσοδο. Η οδός αυτή συνδέεται με την Επαρχιακή οδό Χωσιαρίου-Γερολιμένα.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΝΗΣ Α.Ε..

Advertisement

TRENDING