REAL ESTATE

Σε Dimand – Premia Properties το mega χαρτοφυλάκιο ακινήτων Skyline της Alpha Bank

Published

on

Alpha Bank - Πηγή: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε Dimand – Premia Properties το mega χαρτοφυλάκιο ακινήτων Skyline της Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγει η Alpha Bank για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων (“Συναλλαγή Skyline”), ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Dimand και Premia Properties, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Alpha Bank, με την αρωγή των χρηματοοικονομικών και νομικών της συμβούλων, θα εισέλθει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Kοινοπραξία, με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη Συναλλαγή Skyline εντός του γ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για το αποτέλεσμα αυτών.

Τι περιλαμβάνει το project Skyline

Στο χαρτοφυλάκιο του project Skyline συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 573 ακίνητα με την αξία τους να εκτιμάται τουλάχιστον στα 535 εκατ. ευρώ με την πλειοψηφία των ακινήτων, τουλάχιστον το 70%, να βρίσκονται στην Αττική και 11% να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από γραφεία σε ποσοστό 45%, κατοικίες 15%, 8% από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και 2% από ξενοδοχεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κτηρίου υψηλής προβολής του χαρτοφυλακίου είναι το κτήριο της Alpha Bank στην οδό Αιόλου 72 το οποίο προσέλκυσε προσφορές από τουλάχιστον 10 υποψήφιους επενδυτές. Άλλα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο βρίσκονται στον Άγιο Στέφανο, στην Ηρώδου Αττικού, στη Φιλελλήνων, στην Κηφισιά και στην Λεωφόρο Συγγρού.

Advertisement

TRENDING