ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση νέα επένδυση για ξενοδοχείο στην Επίδαυρο

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε νέα επένδυση για ξενοδοχείο στην Επίδαυρο.

Το έργο αφορά τη δημιουργία νέου καταλύματος με 25 κατοικίες, πισίνες και κεντρικό κτίριο με κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και παροχής υπηρεσιών στους πελάτες.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη νέα επένδυση έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 27/10/2023.

Το προφίλ της επένδυσης

Σύμφωνα με τη ΜΠΕ, το νέο ξενοδοχείο θα δημιουργηθεί στη θέση «Μεγάλο Άνοιγμα ή Κοπρισιά» Γιαλασίου Τ.Κ. Αρχ. Επιδαύρου στο Δήμο Επιδαύρου.

Το οικόπεδο στο οποίο θα χωροθετηθεί το νέο ξενοδοχειακό κατάλυμα βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει συνολική επιφάνεια 20.929,26 m2.

Η θέση του προτεινόμενου έργου βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών Natura, αλλά εντός του αρχαιολογικού χώρου Παλαιά Επίδαυρος και συγκεκριμένα τμήμα του γηπέδου βρίσκεται εντός της Ζώνης Προστασίας Γ’ του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου.

Κεντρική ιδέα της σύνθεσης ήταν τόσο η αρμονική ένταξη της κατασκευής στο περιβάλλον όσο και η έμπνευση από τα φυσικά στοιχεία για την δημιουργία μιας σύγχρονης προσέγγισής υπόσκαφων κατοικιών.

Ο όγκος της συνολικής κατοικίας έχει διασπαστεί σε διαφορετικά κτίρια κύριας και μη χρήσης. Χωρίζεται σε δεκατρείς ισόγειες, εννιά διώροφες και τρεις υπόσκαφες κατοικίες όπου ενώνονται μεταξύ τους με πέργκολα και κάθε μία διαθέτει ιδιωτική βεράντα και πισίνα.

Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερις υπόσκαφες αποθήκες, ένα V γυμναστήριο, μια υπόσκαφη κουζίνα, η οποία διαθέτει υπόγειο και ένα κτίριο υποδοχής, στο οποίο υπάρχει υπόγειο με τις χρήσεις γραφείων και λοιπών λειτουργειών.

Ο κύριος λόγος της διάσπασης, ως συνθετική αρχή, έγκειται στην προσπάθεια να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η κατασκευή στο φυσικό τοπίο.

Τα συγκροτήματα, ενώνονται τόσο πρακτικά, με μία ενδιάμεση τοιχοποιία, όσο και οπτικά καθώς οι πέργκολες διατηρούν μια σχεδιαστική νοητή συνέχεια μεταξύ των όγκων που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Επιπλέον, τα συγκροτήματα κτιρίων βρίσκονται σε διαφορετικά υψομετρικά επίπεδα ακολουθώντας την διαμόρφωση του φυσικού εδάφους.

Οργανική σχεδιαστική προσέγγιση ακολουθούν και οι μπαζωμένες βεράντες που δημιουργούνται, οι οποίες ακολουθούν συγχρόνως και τις υψομετρικές του εδάφους, καθώς και οι κολυμβητικές δεξαμενές.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κατά κύριο λόγο οπλισμένο σκυρόδεμα τόσο για την κατασκευή των κατοικιών, όσο και για την κατασκευή των περγκολών.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ RESORT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Advertisement

TRENDING