LOGISTICS

Σε νέα εποχή η Trade Estates – Επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ σε retail parks & logistics

Published

on

Το εμπορικό πάρκο Top Parks Πειραιώς - Πηγή: Trade Estates

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Trade Estates με νέες επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ σε retail parks και logistics, και με τον “αέρα” της επιτυχημένης δημόσιας προσφοράς.

Με την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας να απέχει μόλις μερικές ημέρες, η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται σίγουρη και φιλόδοξη, με μια -όπως την χαρακτηρίζει- ξεκάθαρη επενδυτική στρατηγική με σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης από ένα συμφωνημένο μεσοπρόθεσμο επενδυτικό πλάνο ύψους περίπου €180 εκ., υγιή οικονομικά μεγέθη και συντηρητική κεφαλαιακή διάρθρωση.

Οι επενδύσεις της εταιρείας για κάθε έργο είναι στοχευμένες και χαρακτηρίζονται από χαμηλό επίπεδο κινδύνου:

  • 4 εξασφαλισμένα/ υπό ανάπτυξη έργα περίπου €160 εκατ.
  • 2 έργα βελτιστοποίησης σε υφιστάμενα ακίνητα ύψους €20 εκατ.
  • Συμφωνία αγοραπωλησίας (SPA) για την 100% εξαγορά του “Smart Park” από την R.E.D.S.
  • Περαιτέρω ευκαιρίες ακινήτων οι οποίες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση/DD
  • Το 60% της Μεικτής Εκμισθώσιμης Επιφάνειας των εξασφαλισμένων/ υπό ανάπτυξη έργων έχει ήδη προ-συμφωνηθεί με αξιόπιστους μισθωτές
  • Το 100% των εξασφαλισμένων/ υπό ανάπτυξη έργων θα χρηματοδοτηθεί μέσω ιδίων κεφαλαίων και δανεισμού, συμπεριλαμβανομένων δανείων RRF

Το εμπορικό πάρκο Florida 1 στη Θεσσαλονίκη – Πηγή: Trade Estates

Στρατηγική στόχευση στα retail parks

Τα Εμπορικά Πάρκα αποτελούν την τελευταία και ισχυρότερη τάση του λιανικού εμπορίου παγκοσμίως, καθώς οι σύγχρονοι καταναλωτές διαθέτουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο με αποτέλεσμα να αναζητούν μια καταναλωτική εμπειρία η οποία να βασίζεται στην εύκολη και άμεση πρόσβαση σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες.

Το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνει 9 εμπορικά πάρκα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό (Βουλγαρία και Κύπρος), τα οποία φιλοξενούν τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες και βρίσκονται τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία –εύκολα προσβάσιμες περιοχές με υψηλή επισκεψιμότητα–, προφέροντας μια μοναδική αγοραστική εμπειρία που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Οι εγκαταστάσεις logistics του Ομίλου Φουρλή στα Οινόφυτα – Φωτό: Trade Logistics

Το μέλλον στα logistics

Τα Κέντρα Logistics νέας γενιάς της εταιρείας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Omni-Channel προσέγγισης που εξελίσσεται σήμερα στο παγκόσμιο εμπόριο και ανταποκρίνονται πλήρως στις τελευταίες απαιτήσεις όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό και καινοτόμες λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 3 Κέντρα Logistics, τα οποία βρίσκονται στα Οινόφυτα, στο Σχηματάρι και στην Ελευσίνα.

Τα Κέντρα Logistics στα Οινόφυτα και στο Σχηματάρι είναι μισθωμένα στον Όμιλο Fourlis και εξυπηρετούν την τροφοδοσία και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις των καταστημάτων IKEA και INTERSPORT στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Δημόσια Προσφορά της Trade Estates με νέα κεφάλαια 56,5 εκατ. ευρώ

Advertisement

TRENDING