ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε εξέλιξη οι προπαρασκευαστικές εργασίες στο Kassiopi Project στην Κέρκυρα

Published

on

Η μεγάλη επένδυση στη Βόρεια Κέρκυρα, το Kassiopi Project, της NCH Capital, προχωράει σιγά σιγά με την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών εργασιών, ώστε να ξεκινήσει σύντομα το κύριο κατασκευαστικό έργο.

Έχει, ήδη, ολοκληρωθεί το 90% των εργασιών αποψίλωσης και καθαρισμού της πολεοδομούμενης ζώνης στην οποία προβλέπεται η κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας και των διαμερισμάτων ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι αντίστοιχες εργασίες στην πολεοδομούμενη ζώνη όπου προβλέπεται η κατασκευή πολυτελών κατοικιών (Hill Side Villas).

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και έχουν ολοκληρωθεί οι τοπογραφικές εργασίες οριοθέτησης των πολεοδομούμενων εκτάσεων του οικοπέδου.

Υπενθυμίζουμε ότι η mega τουριστική επένδυση εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα τον Ιούλιο του 2020 ενώ λίγο νωρίτερα το καλοκαίρι είχε εγκριθεί από το Κεντρικό Συβμούλιο Αρχιτεκτονικής η μελέτη ανάπτυξης της επένδυσης και ξεκίνησαν οι πρώτες προπαρασκευαστικές εργασίες.

Λίγα λόγια για το Kassiopi Project

Η επένδυση στην Κασσιόπη θα χωριστεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη, που χρονικά θα διαρκέσει δύο χρόνια, αναμένεται να κατασκευαστούν το ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων (δυναμικότητας 90 δωματίων, 76 σουιτών), καθώς και οι βασικές υποδομές του project.

Στη δεύτερη φάση, θα προχωρήσει η κατασκευή για τις πολυτελείς βίλες, με ορίζοντα παράδοσης αυτού του έργου την τριετία. Επομένως μέσα σε μία πενταετία, συνολικά, η εμβληματική επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί σε απόλυτο βαθμό.

Η επένδυση είναι υψηλή και το κατασκευαστικό σκέλος αυτής, προβλέπεται να ανέλθει σε επίπεδο κόστους στα 120-130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πλάνο της επενδύτριας εταιρείας, το έργο στην Κασσιόπη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 500 στρεμμάτων. Από την έκταση αυτή, το 7% προβλέπεται να αξιοποιηθεί για τη δόμηση εγκαταστάσεων τουρισμού πολυτελείας όπως προείπαμε, με το υπόλοιπο 93% να συνιστά χώρο πράσινου. Ουσιαστικά μία δασική έκταση, που θα επιστρέψει στο ελληνικό κράτος.

 

Advertisement

TRENDING