ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σκέψεις για σύνδεση του Academia με νέο απέναντι ξενοδοχείο μέσω γέφυρας

Published

on

Το Academia of Athens, Autograph Collection έχει κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του στο κέντρο της πρωτεύουσας, όντας μία από τις πλέον εμβληματικές ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα.

Το 5άστερο ξενοδοχείο με το brand της αμερικάνικης Marriot, επί των οδών Ακαδημίας 38 και Ομήρου γωνία, άνοιξε τις πύλες του στις αρχές Ιουνίου (σ.σ. τα εγκαίνια αναμένονται στο προσεχές φθινόπωρο) και με το «καλημέρα», φάνηκε ότι αποτέλεσε πόλο τουριστικής έλξης. Μιας και από την πρώτη στιγμή, η πληρότητα του καταλύματος βρισκόταν σε υψηλά ποσοστά, σε επίπεδα άνω του 60-70%.

Ο λιβανέζικος Όμιλος Yazbeck, έχει επενδύσει σε πρώτη φάση πάνω από 7 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του Academia. Για τη δημιουργία δηλαδή ενός πολυτελέστατου καταλύματος δυναμικότητας 60 δωματίων, με εστιατόρια, spa, διάφορους χώρους αναψυχής, roof bar με θέα στην Ακρόπολη κ.α. Φαίνεται, όμως, ότι ο Όμιλος από τον Λίβανο δεν προτίθεται να σταματήσει, εκεί, την επένδυσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα πληροφορίες του bizness.gr, αναφέρουν ότι η επενδύτρια εταιρεία επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου, στο ακριβώς απέναντι ακίνητο (βλ. φωτογραφία παρακάτω). Δηλαδή στην οδό Ακαδημίας 36 και Ομήρου. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του bizness.gr, υπάρχουν σκέψεις ώστε να δύο ξενοδοχεία να συνδέονται μεταξύ τους! Με την κατασκευή μίας γέφυρας που θα τα ενώνει και, αυτομάτως, θα τα συνδέει.

Σε αυτή τη φάση, η εν λόγω ιδέα παραμένει πρώιμη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το Academia μετράει μόλις λίγους μήνες λειτουργίας. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι υπάρχει στο μυαλό των επιχειρηματιών το συγκεκριμένο εγχείρημα. Το οποίο, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα συνιστά κάτι το πλέον πρωτοπόρο, καθώς παράδειγμα δύο όμορων ξενοδοχείων, που να συνδέονται μέσω γέφυρας, δεν είναι κάτι που συναντάμε συχνά.

 

Χρήστος Δημόπουλος-bizness.gr

 

Advertisement

TRENDING