S SPECIAL EDITIONS

British Council: Απένειμε για 5η συνεχή χρονιά το βραβείο IELTS 2019

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Γιορτάζοντας τα 80 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα, το British Council πραγματοποίησε σήμερα 25 Ιουλίου 2019 την απονομή του Βραβείου IELTS 2019 το οποίο δόθηκε φέτος από τον οργανισμό για πέμπτη συνεχή φορά. To Βραβείο IELTS του British Council έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει έναν σπουδαστή υψηλού επιπέδου, που έχει κίνητρο να αναπτύξει την καριέρα του/της και που έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει στην κοινωνία, με όσα αποκόμισε από την εμπειρία των σπουδών του/της.

Η διαδικασία αιτήσεων διήρκησε έξι μήνες, με περισσότερους από 370 αιτούντες να έχουν επιτυχημένες αιτήσεις, που πληρούσαν δεδομένα κριτήρια.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το British Council:

«Από το τελικό στάδιο αξιολόγησης ο Θεόδωρος Χρονόπουλος επιλέχθηκε ως ο νικητής του πέμπτου Βραβείου IELTS. Ο Θεόδωρος θα παρακολουθήσει το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 Μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, το Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία. Το Βραβείο IELTS 2019 και το British Council θα καλύψει τα δίδακτρα των σπουδών του.

Ο Θεόδωρος έχει ενεργή παρουσία στη μουσική βιομηχανία ως μουσικός, στιχουργός, μουσικός παραγωγός. Αντιλαμβάνεται τη μουσική ως προϊόν που μπορεί να διασκεδάσει, αλλά και να προσφέρει τροφή για σκέψη στους ακροατές. Το όραμά του είναι να υποστηρίξει ταλαντούχους καλλιτέχνες να γίνουν η φωνή της γενιάς τους και να προσφέρουν, όχι μόνο ψυχαγωγία, αλλά και κριτική σκέψη μέσω ποιοτικής μουσικής που σίγουρα μπορεί να έχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Φέτος, εκτός από την καταβολή των διδάκτρων του νικητή στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, το British Council αποφάσισε να διαθέσει μέρος του εναπομείναντος ποσού των £10.000 στην Μαρία Βασιλάκη, η οποία επελέγη δεύτερη στη διαδικασία επιλογής, για την πληρωμή των διδάκτρων των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Βρετανία. Η Μαρία θα παρακολουθήσει Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο.

Η Μαρία στοχεύει σε ένα διεθνές επίπεδο, όπου θα είναι σε θέση να προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Το έντονο ενδιαφέρον της είναι στον νομικό τομέα του διεθνούς δικαίου όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, και τα πιθανά νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη σχέση τους με τα ανθρώπινα δικαιώματα (δηλαδή το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή).

Την απονομή έκανε η Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, κυρία Αναστασία Ανδρίτσου, η οποία είπε μεταξύ άλλων «Από το 1939, εδώ και 80 χρόνια, προσπαθούμε να δίνουμε και να δημιουργούμε ευκαιρίες σε νέους ταλαντούχους ανθρώπους να ανοίξουν τα φτερά τους. Ο ρόλος μας είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες, ώστε οι νέοι να γίνουν πολίτες του κόσμου, με ανοικτούς ορίζοντες. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα δίνουν βάση στην ανάπτυξη των soft skills, όπως της δημιουργικής σκέψης, της επίλυσης προβλημάτων, στοιχείων σημαντικών για το σήμερα. Τα δύο παιδιά που τιμάμε έχουν ήδη ανεπτυγμένες αυτές τις δεξιότητες και είναι εντυπωσιακά τα πράγματα που έχουν καταφέρει να κάνουν παράλληλα με τις σπουδές τους».

Η κυρία Ειρήνη Κλαδάκη, Διευθύντρια εξετάσεων του British Council Ελλάδος πρόσθεσε «Χαίρομαι πολύ που μέσω του IELTS, του παγκοσμίως αναγνωρισμένου τεστ Αγγλικής γλωσσάς μπορούμε να βοηθήσουμε νέους σαν και εσάς να έρθουν πιο κοντά στα όνειρα τους».

Το British Council δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ επικεντρώνεται τρεις βασικούς τομείς – Αγγλικά, εκπαίδευση & κοινωνία, και τέχνες.

ΕΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Δημοφιλέστερα

Επικοινωνία

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

Email: bizness.gr@gmail.com

Tel:2130405600