ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά 3 επενδύσεις για resorts σε Κορινθία και Εύβοια με… ισραηλινή υπογραφή

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Στα σκαριά βρίσκονται 3 σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις για resorts σε Κορινθία και Εύβοια με… ισραηλινή υπογραφή.

Πρόκειται για την ισραηλινών συμφερόντων Brown Hotels, η οποία παρά την έμφαση σε city hotels και στόχευση στην αγορά της Αθήνας, επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της με νέα resorts σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Τόσο η Κορινθία όσο και η Εύβοια αποτελούν περιοχές με σημαντική δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης, λόγω της γειτνίασης με την Αττική και της εύκολης πρόσβασης μέσω αυτοκινητοδρόμων αλλά και του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας.

Σε λίγο καιρό ανοίγει τις πύλες του το πρώτο resort της Brown Hotels στην Ελλάδα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας ενώ στα σκαριά βρίσκονται και τα δύο νέα resorts στην Κεντρική και Νότια Εύβοια.

Στα πλάνα της Brown βρίσκονται ακόμη δύο resorts σε δημοφιλή τουριστικά νησιά (Κρήτη, Κέρκυρα).

Το νέο Isla Brown Corinthia

Παράταση για την επόμενη τουριστική σεζόν πήρε η νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα της Brown Hotels στην Κορινθία.

Ενώ αρχικά αναμενόταν το νέο ξενοδοχείο, μετά την ανακαίνιση και αναβάθμιση, να ανοίξει τον Αύγουστο του 2021, τελικά αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο του 2022.

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, προέκυψε από τη ριζική ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν, που απέκτησε πριν μερικά χρόνια η Brown Hotels.

Το ξενοδοχείο “Χανικιάν” ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 υπό τη διοίκηση τριών αδερφών αρμενικής καταγωγής. Τη δεκαετία του ’80 και κυριως ’90 όμως άρχισε η πτώση.

Άλλαξε μάλιστα το 1988 και χέρια αλλά αυτό δεν κατέστησε δυνατόν να ξαναβρεί το ξενοδοχείο το βηματισμό του. Τελικά, το 2001 έκλεισε οριστικά αλλά πλέον ανοίγει τις πύλες του ριζικά αλλαγμένο.

Το νέο  ξενοδοχείο 5 αστέρων Brown Beach Corinthia θα έχει 116 δωμάτια ενώ σε επόμενη φάση θα κατασκευαστούν και 120 bungalows. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η WH Europe, που βρίσκεται πίσω από την Brown Hotels, το όραμα για την τουριστική επένδυση στην Κορινθία περιλαμβάνει 166 δωμάτια στην παραλία και 120 hillside δωμάτια.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου ανέλαβε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

Το νέο resort στη Χαλκίδα

Η επένδυση αφορά το ξενοδοχείο Πέλαγος στη Χαλκίδα, το οποίο θα ανακατασκευαστεί και από 4άστερο κατάλυμα θα μεταμορφωθεί σε 5άστερο resort.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από την παλιά Γέφυρα της Χαλκίδας και το κέντρο της πόλης, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια της Χαλκίδας.

Στόχος είναι να αποκτήσει δυναμικότητα 119 δωματίων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και 20 bungalows.

Tον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του resort έχει αναλάβει το γνωστό γραφείο Urban Soul Project (USP).

Το ξενοδοχείο Πέλαγος στη Χαλκίδα – Πηγή: Hotel Pelagos

Το νέο resort στην Ερέτρια

Η επένδυση αφορά τη μετατροπή του 3 αστέρων Grand Bleu Resort σε 5άστερο resort.

Το υφιστάμενο resort αποτελείται από ξενοδοχείο πάνω στην παραλία αλλά και bungalows στην ευρύτερη περιοχή.

Βρίσκεται στην παραλία της Ερέτριας και θα μετατραπεί σε beach house resort, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του οποίου έχει αναλάβει το γνωστό γραφείο Urban Soul Project (USP).

Όπως σημειώνει η WH Europe, το resort θα αναπτυχθεί περαιτέρω με την απόκτηση 3 επιπλέον όμορων οικοπέδων, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων περίπου.

Η δυναμικότητα του θα ανέρχεται σε 181 δωμάτια.

To Grand Bleu resort στην Ερέτρια – Πηγή: Grand Bleu

Advertisement

TRENDING