ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά 6 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στα Ιόνια Νησιά

Published

on

Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Unsplash

Στα σκαριά βρίσκονται 6 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στα Ιόνια Νησιά.

Κέρκυρα και Ζάκυνθος μονοπωλούν τη λίστα με τις πρόσφατες επενδύσεις που εγκρίθηκαν και δρομολογούνται, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και νέα έργα ανακαίνισης.

Δείτε τις 6 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στα Ιόνια Νησιά:

  • Στα σκαριά νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Κέρκυρα. Το έργο αφορά στο υφιστάμενο 5άστερο ξενοδοχείο Grande Mare, που βρίσκεται στην Επαρχιακή οδό Νο 4 Κερκύρας – Λευκίμμης, στις Μπενίτσες, στην Κέρκυρα. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν εργασίες επισκευής, αλλαγής διαρρύθμισης, αλλαγής όψεων, προσθήκης κολυμβητικών δεξαμενών, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και διακοσμητικών στοιχείων. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ERDA TERRA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
  • Μια ακόμη ξενοδοχειακή επένδυση έλαβε το “πράσινο φως” για έργο ανακαίνισης στην Κέρκυρα. Πρόκειται για το ξενοδοχείο “GRECOTEL DAPHNILA BAY THALASSO”, κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 481 κλινών, που βρίσκεται στην περιοχή Φαιάκων, στην Κέρκυρα. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού – Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουρ. Επενδύσεων. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν την νομιμοποίηση αυθαιρέτων τμημάτων, στατικές ενισχύσεις και λοιπές εργασίες. Στην επένδυση προβαίνει η εταιρεία AQUILA HOTELS A.E.
  • Εγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο. Η επενδύτρια εταιρεία, WHITE OLIVE Α.Ε., έλαβε τη σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ζακυνθίων και θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, το οποίο αφορά στη δημιουργία νέου ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 2 αστέρων με υπόγειο και κολυμβητική δεξαμενή. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 2,2 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Λαγανάς, στη Ζάκυνθο.
  • Δρομολογείται νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο. Προεγκρίθηκε ήδη η οικοδομική άδεια από την ΥΔΟΜ του Δήμου Ζακυνθίων για εργασίες ανακαίνισης – επισκευής, σε ξενοδοχείο εντός σχεδίου πόλεως, με προϋπολογισμό εργασιών άνω των 25.000 ευρώ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε έκταση 2,95 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή Πλάνου Αρκαδίων, στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΣΠΥΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΞΤΕΕ.
  • Προχωρά επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο. Το έργο αφορά στην δημιουργία του νέου ξενοδοχείου MAGIQUE BLUE, με πισίνες. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση περίπου 5,4 στρεμμάτων στην περιοχή Τραγάκι, στη Ζάκυνθο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ζακυνθίων. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την άδεια, είναι η εταιρεία ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΥΡΕΣ Α.Ξ.Τ.Ε.
  • Τέλος, προεγκρίθηκε έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο. Το έργο αφορά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε έκταση 5,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Αργάσι, στη Ζάκυνθο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ζακυνθίων. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν αλλαγή διαρρυθμίσεων και όψεων και κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών, υπογείων μηχανοστασίων και δεξαμενών νερού σε ξενοδοχείο εντός οικισμού. Επενδυτής είναι η εταιρεία ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΕΝΟΣ Α.Ε.

Advertisement

TRENDING