ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά δυό νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύρο και Ικαρία

Published

on

Το ξενοδοχείο 4 αστέρων Dolphin Bay στη Σύρο - Πηγή: Dolphin Bay

Δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύρο και Ικαρία βρίσκονται στα σκαριά, με την υπαγωγή των επενδυτικών τους σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Το πρώτο επενδυτικό σχέδιο που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφορά την ανακαίνιση του ξενοδοχείου 4 αστέρων Dolphin Bay στην περιοχή του Γαλησσά στη Σύρο. Το ξενοδοχείο έχει δυναμικότητα 171 δωματίων και 320 κλινών. Το εγκεκριμένο κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,2 εκ. ευρώ περίπου και η επένδυση θα ενισχυθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο με το ποσό των 480.000 ευρώ περίπου με τη μορφή επιχορήγησης. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΙΩΣΗΦ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Το δεύτερο επενδυτικό σχέδιο εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου στο νησί της Ικαρίας. Το νέο ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 14 δωματίων και 33 κλινών και θα βρίσκεται στον Εύδηλο. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΦΟΥΝΤΑ Ι.Κ.Ε.. Το κόστος για το εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται σε 1,3 εκ. ευρώ περίπου και η επένδυση θα ενισχυθεί με το ποσό των 633.000 ευρώ περίπου. με τη μορφή επιχορήγησης.

Advertisement

TRENDING