ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά η αναβίωση του πολυτελούς Hotel Lakonis στο Γύθειο

Published

on

Με νέο όνομα και πλήρη σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αναμένεται να λειτουργήσει το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο Lakonis στο Γύθειο.

Υπήρξε το αγαπημένο μέρος διακοπών για πολλούς ξένους celebrities (ηθοποιούς και τραγουδιστές) ενώ υπήρξε και το σκηνικό όπου γυρίστηκε ολόκληρη ξένη παραγωγή.

Το θρυλικό ξενοδοχείο των διασήμων στη Λακωνική Μάνη ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο τέλος της δεκαετίας του ’60 και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1972.

Μετά την περίοδο δόξας, το ξενοδοχείο σταδιακά έχασε τη λάμψη του και έκλεισε οριστικά το 2002. Το κόσμημα της Λακωνίας εγκαταλείφθηκε και δυστυχώς λεηλατήθηκε μέσα στα χρόνια. Μάλιστα, το 2015 είχε γίνει ρεπορτάζ από τη βρετανική Daily Mail που αναφερόταν στην εγκατάλειψη του ξενοδοχείου εν μέσω της κρίσης που σάρωνε τα πάντα στην Ελλάδα.

Τα πλάνα της επένδυσης

Το ξενοδοχείο αγοράστηκε στο τέλος του 2018 από την Αικατερίνη Βαλιώτη, κόρη του γνωστού Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Ευστάθιου Βαλιώτη, και έκτοτε καταστρώνονται τα πλάνα για την επαναλειτουργία του, πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και με νέο όνομα το οποίο δεν είναι ακόμη γνωστό.

Το θρυλικό ξενοδοχείο είναι κτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην Ανατολική Μάνη, στο δρόμο που συνδέει το Γύθειο με τη Σκάλα Λακωνίας.

Στην έκταση 30 στρεμμάτων, είχε κατασκευαστεί το ξενοδοχείο με 100 υψηλής αισθητικής δωμάτια, bungalows με ονόματα θεών του Ολύμπου, πισίνα, ιδιωτική παραλία 300 μέτρων με Γαλάζια Σημαία μάλιστα.

Τα πλάνα των νέων ιδιοκτητών μιλούν για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία όμως θα σέβεται απόλυτα την τοπική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Οι μελέτες είναι ήδη σε εξέλιξη και σε κάθε περίπτωση θα διατηρηθεί η αρχιτεκτονική και τα στοιχεία της δεκαετίας του ’60 εξωτερικά ενώ εσωτερικά οι χώροι θα ανακαινισθούν / αναβαθμιστούν με σύγχρονα υλικά.

Εκτιμάται ότι από την επένδυση θα δημιουργηθούν 100 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιδιοκτήτρια, Αικατερίνη Βαλιώτη, στο menshouse.gr, τα έργα υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 16 έως 20 μήνες από την έναρξή τους.

Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες και η προετοιμασία για τα έργα (σύνδεση με ύδρευση και αποχέτευση, εργασίες βελτίωσης της οδικής πρόσβασης στο ξενοδοχείο από την επαρχιακή οδό Σκάλας – Γυθείου κλπ).

Μάλιστα, έχει ήδη εκδοθεί και οικοδομική άδεια που αφορά εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού.

Πηγή: με πληροφορίες από menshouse.gr

Ανοίγει τον Ιούνιο το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λακωνία

Advertisement

TRENDING