REAL ESTATE

Στα σκαριά νέος διαγωνισμός real estate από την ΕΕΤΤ – Που αναζητά νέα κτίρια

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva

Νέος μεγάλος διαγωνισμός real estate έρχεται το προσεχές διάστημα, με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να βρίσκεται σε αναζήτηση νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της. Η διαδικασία προχωρά με την δημόσια διαβούλευση και θα ολοκληρωθεί μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού.

Σε επιμέρους στοιχεία και λεπτομέρειες, το αντίτιμο που προτίθεται να δαπανήσει η ΕΕΤΤ για την απόκτηση ακινήτου που θα στεγάσει τα γραφεία και τις υπηρεσίες της ανέρχεται στα 17 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Το ακίνητο που θα επιλεχθεί πρέπει να είναι 5.500 τ.μ. με δυνατότητα απόκλισης 20% του ωφελούμενου χώρου, δίχως να υπολογίζονται οι υπόγειοι χώροι και οι χώροι στάθμευσης.

Βασικές προϋποθέσεις του διαγωνισμού real estate από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνίων και Ταχυδρομείου είναι το κτίριο να είναι αυτοτελές και αυτόνομο, να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, με εύκολη πρόσβαση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στα επιμέρους χαρακτηριστικά, το κτίριο πρέπει να είναι κατασκευασμένο την τελευταία 20ετία, να διαθέτει κατ’ ελάχιστο 30 χώρους υγιεινής (WC), συμπεριλαμβάνοντας κατ’ ελάχιστο 5 για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία. Υποχρεωτική θεωρείται και η παρουσία 2 τουλάχιστον ανελκυστήρων χωρητικότητας 8 ατόμων.

Έτερα κριτήρια επιλογής είναι το κτίριο γραφείων να διαθέτει 100 θέσεις στάθμευσης με απόκλιση ±30 θέσεων και να είναι “φιλικό” προς την ηλεκτρική ενέργεια, με αναλογία 1 σημείο φόρτισης ανά 20 οχήματα.

Η δημόσια διαβούλευση από την ΕΕΤΤ ξεκίνησε την 01/06/2023, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 31/07/2023, με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού να αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Διαγωνισμός για μεγάλο ακίνητο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας από τον ΔΕΔΔΗΕ – Σε ποιά περιοχή αναζητά

Advertisement

TRENDING