ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά νέο boutique ξενοδοχείο στην Παλιά Βουλή

Published

on

Το ιστορικό Μέγαρο Αλμυράντη στην Παλιά Βουλή, που θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο

Ένα ιστορικό Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας, δεκαετίες μετά τη λήξη της τελευταίας εμπορικής δραστηριότητάς του, προγραμματίζεται να μετατραπεί σε μικρό πολυτελές ξενοδοχείο.

Ο λόγος για το ιστορικό Μέγαρο Αλμυράντη, στη γωνία των οδών Κολοκοτρώνη και Βουλής 2, πίσω ακριβώς από την Παλιά Βουλή.

Το Μέγαρο ανήκει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, στο οποίο περιήλθε ως κληροδότημα της Ελένης και του Ιωσήφ Αλμυράντη.

Το 2016 διενεργήθηκε διαγωνισμός για τη μίσθωση του κτιρίου για 25 χρόνια και νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρεία Νότιες Ακτές ΑΕ, με μετόχους γνωστά ονόματα της επιχειρηματικότητας, κάποιοι εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στον τομέα αναψυχής και εστίασης στα Νότια Προάστια.

Το 3ώροφο κτίριο, επιφάνειας 1.170 τ.μ. και ύψους 21 μέτρων, σύμφωνα με τα πλάνα, θα αναδιαμορφωθεί και ανακαινισθεί εσωτερικά για να μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων, με 12 δωμάτια.

Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα αρχιτεκτονικής του τέλους του 190υ αιώνα και της αρχής του 20ού αιώνα, για την πόλη της Αθήνας.

Ήδη έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την εκτέλεση των έργων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πότε θα προχωρήσουν και ολοκληρωθούν τα έργα.

Το ξενοδοχείο είναι πιθανόν να ονομαστεί “Ermitage” λόγω του ομώνυμου ξενοδοχείου που φιλοξενούνταν στο κτίριο πριν από 100 ολόκληρα χρόνια.

Η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε περίπου 2,4 εκ. ευρώ.

Για την ιστορία, το κτίριο είχε προταθεί το 2010 από την τότε Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να στεγάσει το Πρωθυπουργικό Γραφείο, το οποίο θα έφευγε από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν μόνο για εθιμοτυπικούς σκοπούς. Ωστόσο, η πρόταση δεν προχώρησε.

Σημειώνουμε ότι λίγες δεκάδες μέτρα πιο μακριά, ολοκληρώνεται και είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το 5 αστέρων Xenodocheio Milos, που κατασκεύασε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Advertisement

TRENDING