ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του Ξενία Κοζάνης

Published

on

Το Ξενία Κοζάνης

Στα σκαριά βρίσκεται από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμένου έως σήμερα Ξενία Κοζάνης.

Ένα ακίνητο – φιλέτο μέσα στην πόλη της Κοζάνης, εγκαταλελειμένο από τη δεκαετία του ’90, βρίσκεται πλέον σε τροχιά αξιοποίησης μετά την επιτυχή κατάληξη της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και της ΕΤΑΔ (στην οποία ανήκει πλέον το ακίνητο).

Με τις πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθη και ο τελευταίος περιορισμός για την έναρξη του διαγωνισμού, καθώς για πολλά χρόνια ο Δήμος είχε ανακαλέσει την δωρεά του οικοπέδου πάνω στο οποίο κτίστηκε από τον ΕΟΤ το Ξενία.

Ο Δήμος υποστήριζε ότι η άνευ περιορισμού αξιοποίηση του ακινήτου από την ΕΤΑΔ (όχι αποκλειστικά για ξενοδοχείο) αντίκειτο στους όρους της δωρέας και για αυτό το λόγο την είχε ανακαλέσει.

Οι αποφάσεις βρίσκονται προς ανάκληση και πλέον η ΕΤΑΔ προετοιμάζει το σχετικό διαγωνισμό, με στόχο να προκηρυχθεί έως το Φεβρουάριο του 2022 το αργότερο, όταν θα έχει εγκριθεί και το πλαίσιο των όρων για τις επενδύσεις της λεγόμενης “δίκαιης μετάβασης”, που θα διευκολύνει τους επενδυτές και θα καταστήσει το ακίνητο πιο ελκυστικό.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός θα αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου με σκοπό αποκλειστικά την τουριστική αξιοποίηση (ξενοδοχείο).

Advertisement

TRENDING