REAL ESTATE

Σταθερά 2η μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα η Noval Property – Ποιές επενδύσεις πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο της

Published

on

Το νέο River West Open στον Κηφισό - Πηγή: Noval Property

Σταθερά 2η μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα η Noval Property, με αρκετές νέες επενδύσεις να έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με την επίσημη Κατάσταση Επενδύσεών της κατά την 31.12.2021, που δημοσίευσε πρόσφατα, η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων και συμμετοχών της Noval Property ανήλθε σε 413,29 εκατ. ευρώ κατά την 31η Δεκεμβρίου 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 13,35% σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Η Noval Property εντός του 2021 πραγματοποίησε 4 επενδύσεις σε ακίνητα, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή κατά 50% στην εταιρεία «THE GRID Α.Ε.», η οποία στα τέλη του 2021 απέκτησε οικόπεδο 16 στρεμμάτων περίπου, επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι, στο οποίο προβλέπεται να αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα πράσινων κτηρίων γραφείων.

Παράλληλα, η Noval Property προχώρησε στην ανάπτυξη ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, όπως για παράδειγμα στην ολοκλήρωση και έναρξη εμπορικής λειτουργίας της επέκτασης του εμπορικού συγκροτήματος River West.

Το προφίλ της Noval Property σήμερα

Η Noval Property είναι η 2η μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 44 ακίνητα (το 1 μέσω συμμετοχής σε εταιρεία ακινήτων) κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 453.000 τ.μ. περίπου.

Η αξία αποτίμησης των ακινήτων και συμμετοχών την 31.12.2021 ήταν 413,29 εκατ. ευρώ. Η Noval Property είναι θυγατρική της Viohalco στον κλάδο ακινήτων.

Advertisement

TRENDING