ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Βουλή φθάνουν ακόμη 3 σημαντικά νομοσχέδια για την οικονομία

Published

on

Τελευταία εβδομάδα νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου για την Βουλή των Ελλήνων η ερχόμενη, πριν την διακοπή των εργασιών της για τον 15Αύγουστο.

Η Διάσκεψη των Προέδρων προγραμμάτισε να εισαχθούν τέσσερα νομοσχέδια της κυβέρνησης για συζήτηση και ψήφιση, που η επεξεργασία τους ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Τρία από αυτά αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις στην οικονομία, το εμπόριο και την αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας, αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, πρόστιμα για τη διακίνηση και εμπορία απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων, ρύθμιση θεμάτων για τη βιομηχανία, τις ιδιωτικές επενδύσεις, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την έρευνα, την καινοτομία και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και λοιπές διατάξεις».

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 28 Ιουλίου, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ) 2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις».

Advertisement

TRENDING